hirdetés
 
 

Magára hagyta gyermekét

Post alcíme2010-12-10 12:01:28

Budapest-Bamako  

Bookmark and Share

Maradhat néma a lelkiismeret?
Az embernek sokféle gyermeke lehet.
Lehet például a feleségétől, olyan igazi gyerek. Amelyiknek van feje, keze, meg lábai, meg jó nagy hangja.
Ugyanilyen gyereke lehet más feleségétől is.
Vagy a barátnőjétől, ha vadházasságban, avagy törvénytelen viszonyban él vele bűnös életet. Ezek a társkapcsolatok nem élvezik az egyház áldását. Valahogy úgy van, hogy ha
élvezik, akkor az törvényes házasság, minden rendben van vele. Ha meg csak simán szeretik, támogatják, tisztelik egymást az egyházi áldás nélkül, az valahogy még mindig nem az igazi, még annak ellenére sem, hogy az utóbbi időkig egyre többen választották ezt a fajta együttélési formát.Éljünk törvényes viszonyban


És hát vannak az életünknek olyan részei, amelyekre úgy tekintünk, mintha gyermekeink lennének. Szeretjük és támogatjuk őket, esetenként aggódunk értük és szeretnénk, ha minden rendben lenne velük.


Valami ilyesmi nekem a Budapest-Bamako is. Bár az apa a Villám Géza. Magamat mindössze egy távoli rokonnak tekinthetem, aki azért a maga módján igyekszik egyengetni a felcseperedő gyermek útját. Bár a büdös kölke éppen a napokban húzott ki 110 Eurót nagybátyja  - ez én vagyok – zsebéből.

Szóval, annak ellenére, hogy útjaink jövőre elválnak, törődöm gyermekemmel, és hogy segítsek népszerűsíteni, beszerveztem a 2011-es Bamakóra egy ismert személyiséget.

Az ismert, ünnepelt személyiségek köre – más néven celebek – két részre oszthatók. Az egyik rész szinte üres, ide tartozik az a pár ember, akit lehet kedvelni, neadjisten, szeretni, a másik részbe tartozik az én olvasatomban az összes dologkerülő, semmirekellő, média által feltupírozott senkiházi, vagyis a celebek túlnyomó része.

Az első körbe sorolom Badár Sándort, aki – saját bevallása szerint az én ráhatásomra indul a 2011-es Bamakón.Tegnap voltam egy több résztvevős megbeszélésen, ahol a jelenlévők tanácsok százaival látták el Badár művészurat. A tanácsok hallatán elkezdett hiányozni ez az egész, átjárt az ismerős izgalom, persze elkezdett hiányozni a sivatag, a hegyek, az emberek, a Niger és a segoui fesztivál. Egy idő után irigykedve hallgattam őket… de jó lesz nekik hamarosan.
Na, mindegy… én döntöttem így. Azért nem kell sajnálni…
Már tervezem a saját, új utamat. Nézegetem, merre menjek majd, fantáziálok arról, mi mindent fogok lefotózni, levideózni. Nemsokára megírom, hova készülök.Vissza a Budapest-Bamako - Flúgos futam bloghoz >>
6 komment
Értékeld!

Kommentek

Hozzászólást csak regisztrált és belépett látogatók írhatnak. Regisztrálni itt tudsz.

hangszoro

2010-12-16 11:02:43

Gumikerekes vonattal!!! Bár létezik olyan szerkezet, mely maga elé fekteti, maga mögött pedig felszedi a síneket!!! Na az a tuti!!!!!

jmezo

2010-12-15 15:57:13

Fazervin,

hogy neked mekkora eszed van!!!
Azon különleges járművek közül, amelyek már részt vettek a Bamakón, a vonat még hiányzik. Trabant, meg Bogár... a vonat lenne az igazi!

Fazervin

2010-12-15 09:05:35

Én meg azt hittem, vonattal megy a Badár...

freazer

2010-12-12 08:56:12

egy igazi úriember ez a Badár

jmezo

2010-12-11 09:54:13

Azt elfelejtettem megírni, hogy Badár művész úr nem motorral megy, hanem autóval. Ő vitt volna pár dolgot nekem, meg ő hozta volna vissza a motoromat - ha mindez időben kiderül számomra. Ha időben tudom, akkor talán nem mondom le. Badár művész úr nem pénzért hozta voolna vissza a motort.

FeR1

2010-12-10 22:34:23

Badár nagyon nagy arc! Szeretem a szerepléseit. Nem is tudtam, hogy ő is motoros
Már kíváncsi vagyok, merre felé lesz ez az új út, no és, hogy milyen motorral.