hirdetés
 
 

Isten bizony válaszolok

Amint normális internet közelében leszek, igyekszem válaszolni2010-02-04 18:20:22

Bamako 2010  

Bookmark and Share

A hét vége felé hazaérek -  Insallah. És ha hazaérek, akkor már lesz körülöttem normális internet. És ha lesz körülöttem normális internet....


... akkor válaszolok a kérdésekre.

Mindenekelőtt szeretném megköszönni a blog olvasóinak, hogy ilyen érdeklődést tanusítottak a bejegyzések iránt. Azoknak meg, akik még kommenteket is írtak, még nagyobb köszönet. Meglepődbve láttam, hogy közel 18 000 látogatója volt a Bamako 2010 témának. Amikor elkezdtem szenvedni nem sokkal a futam előtt, akkor 6000 körül járt a látogatók száma, tehát vagy 12 000 olvasó jött és látott. Jól esik, mit mondjak...

Útközben ha hotelekben, vagy a környékükön szálltunk meg, hozzájutottam némi internethez, de hát mondanom sem kell, az nem volt olyan gyors, hogy úgy törődhettem volna a válaszokkal, ahogyan szerettem volna. Igazság szerint néhányszor nem bírtam energiával, volt, hogy a napi menet után egyszerűen elaludtam írás közben. Mindez azt jelenti, hogy a válaszokkal alaposan lemaradtam. Amint tehát "gyorsabb" internet közelében leszek, kezdem pótolni a lemaradást.

Nem emlékszem, hogy Fer1, Geiger, vagy Hangszóró lehetett, de valaki arra kért, hogy hozzak nyugat-afrikai követ valahonnan.  Arra azt válaszoltam nagyképűen, hogy a marokkói kő nem az igazi, onnan bárkinek lehet köve. Nos, a követ nem felejtettem el, hoztam, de bizony az csak marokkói kő. Kérem, jelentkezzen, aki kérte. :-)

Azért gyorsan válaszolok legalább arra, hogyan oldódott meg a féltengelyes probléma:
Hát az úgy volt, hogy jöttek arra többen is a mezőnyből. Hála istennek, a baj húsz kilométerre a tábortól történt, és ez nagy szerencsének bizonyult. Ha mindez 16 km-re történik, nagyobb lett volna a baj. Hogy ez hogyan lehet? Hát úgy, hogy mi már megint nem az itinerben jelzett úton mentünk, hanem egy alternatív ösvényen. Ez a mi alternatív ösvényünk kb. a 17. kilométernél csatlakozott bele a hivatalos útvonalba, tehát ahol a baj történt, ott már jártak a többiek is. És a legtöbben rendre meg is kérdezték, hogy tudnak-e segíteni. Néhányan nem néztek oda, nekik pont az ellenkező oldalon akadt néznivalójuk, de igazán nem ez volt a jellemző, hanem a segítőkészség. Így szereztünk 15-ös kulcsot, meg egy fogót, ami miatt órákat rohangáltunk másnap, hogy megtaláljuk a gazdáit, és vissza tudjuk adni nekik a kapott dolgokat.

Sportesemények Budapest-Bamako

Hát ahogy ott álldogálunk - ez már az után volt, hogy kiderült, a féltengely állandóan kiesik, hiába tekerjük vissza - egyszer csak jött egy VW Tuareg, benne 2 db - azaz kettő darab - szépségkirálynő. Ők is megkérdezték, hogy mi a baj, aztán mondták, hogy itt a tábor nem messze, oda vissza is tudjuk tolni a motort. Amikor mondtuk neki, hogy tényleg, itt van 20 km-re, akkor igazán elcsodálkoztak, hogy jééé, már ilyen sokat jöttek. Mi megköszöntük, elköszöntünk. Tök kedvesek meg szépek voltak, tényleg. Én még ilyen szép lányokat sivatagban nem láttam.

Sportesemények Budapest-Bamako

Aztán jött egy autó, benne Pákozdi Zsolt és két barátja. Na, ők lettek a mi megmentőink. Nem kértük, ők mondták, hogy na, kössük csak fel a motort valahová oda hátra, visszavisznek a táborba. Ehhez még a pótkereket is fel kellett tenni a tetőre. Nosza, 10 perc alatt fölkötöttük a KTM-et,  Andris valahová beszuszakolta magát a poggyászok közé és már mentünk is. Én motoroztam egy rövidet-jót. Közben lélekszakadva visszatelefonáltuk a motorosok technikai hátterét jelentő Szityut - László Szilárd 4x-es bamakós - és ő ott várta Andrist az elnéptelenedett táborhelyen. Probléma megoldva.

Sportesemények Budapest-Bamako

Jótevőink saját programjukról mondtak le, hogy segíthessenek nekünk.

Ígérem, folyatom...

Vissza a Budapest-Bamako - Flúgos futam bloghoz >>
12 komment
Értékeld!

Kommentek

Hozzászólást csak regisztrált és belépett látogatók írhatnak. Regisztrálni itt tudsz.

2010-02-13 14:02:58

A hölgyek ott voltak a szeren. Nekem ugyan egyik sem tetszik, de amikor elmentek mellettünk, akkor mindig ők vezettek (a barna hajú). Segítettek amikor lehetett stb... Én szkeptikus voltam, de engem meggyőztek és többieket is akik találkoztak velük valahol a terepen.

Papamaci54

2010-02-08 20:28:16

Kedves Jani!

Élveztem árnyalt stílusodat, ahogy a két kislányt megdicsérted. Politikusnak is készülsz?

Várom vetítős élménybeszámolódat!
(Ne nagyon vágd meg, ez a téma kibírja azt az időtartamot, ami a tavalyi volt. Itt a hó alatt nekünk, itthon maradottaknak már az is öröm, ha a motorozásról hallunk. Meg hát egy ok, hogy összejöjjünk.)
Üdv!
Papamaci

csontbrigad

2010-02-07 11:41:58

Szia Mező és Cé!

Nagyon jól estek az elismerő szavak, de valóban teljesen természetesnek tartottuk, hogy segítünk nektek!Inkább az volt a furcsa, hogy a többiek ezt miért nem tették.Egyébként megtiszteltetés, hogy a "beteg családhoz" soroltok minket is!A hazaút ezek szerint sikerült!Nekünk is!Brúnó gond nélkül hazahozott minket röpke 36 óra alatt.Cé! A lekváros keksz receptjét szívesen megküldöm!

Üdv Nektek!
Gábor (csontbrigád)

2010-02-06 23:12:49

Szia Mező!

Igen, igazad van. Ott már nagyon hazavágytam, de már minden bajom van, mennék vissza. Mennék végig a verseny útvonalon is lesz ami lesz alapon, vagy a túrán, csak nyomjuk. Kicsi családom nem kicsit néz hülyének, szerintem a motorostársaim sem úgy tekintenek rám, mint egy normálisra.:-)
Árpi jól van, csak próbálom rávenni, hogy hízókúrát tartson.:-)

jmezo

2010-02-06 22:53:21

Szia Cé,

remélem, egyben és szerencsésen hazaértetek és Árpádnak elmúlt az afrikabetegsége. Az elmúlt afrikabetegség helyett pár nappal a hazaérkezés után ki szokott alakulni egy másik afrikabetegség, az amelyiktől úgy hiányzik az az Afrika, amelyiktől ott kint már néha menekült volna az ember. Kíváncsi vagyok, nálatok ez hogyan alakult.
Hiányzik, vagy de jó, hogy vége van?

Ami Csontbrigádot illeti, teljesen igazat adok neked. Kár, hogy mi nem szavazhattunk, hogy ki kapjon ilyen önzetlenségi különdíjat. Ha rajtunk múlott volna, Csontbrigádék díjakkal mentek volna haza.
Ja, már csak azért is büszkék lehetünk rájuk, mert ők is motorosok. Ezúttal ugyan inkognitóban, de akkor is a beteg család tagjai ők is.:-)

2010-02-06 22:34:07

Szia Mező!

A srácok Csontbrigád néven futottak. Velünk kapcsolatban a következőket tették:
1, kitolták a mindjárt az elején elásott motoromat a homokból (meg sem kellett kérni őket)
2, kitolták a haverom motorját is
3, amikor leszakadt az oldalsztender kapcsolója a gépről egy felverődött kő miatt, akkor ők álltak meg (sokan meg sem kérdezték mi a baj, másfelé néztek) és miután addigra összeszigcsóztam, pár lekváros keksszel öntöttek belénk lelket
4, utolsó etap előtt ott érdeklődtek, hogy az afrikai betegségben küzdő társam le tud-e jönni, kell-e segítség és addig maradtak amíg mondtam nekik, hogy le tudunk menni lassan
Ahogy olvasom akkor utána nektek segítettek, de másoknak is ahogy hallottam. Bőven megérdemelték volna a díjat amit a segítségért adnak.

Üdv. Cé

FeR1

2010-02-05 21:59:53

Jó hazautat! És várom a követ! Majd egyeztetünk!

figgol

2010-02-05 12:23:31

Hát nem semmi, ahogy kinéz a felkötözött motor...nagyon stabilnak tűnik!

Attys

2010-02-05 09:45:18

köszönöm a kielégítő választ a féltengelyes problémára.
képzelheted már teljesen kétségek közt vergődtem hogy mégis hogyan sikeredett megoldani. :oD

hangszoro

2010-02-05 09:44:47

No akkor nézzük sorban! Nekem viszont önként és daloLva felajánlottál egy kis üvegcsényi sivatagi homokot. Én is köszönöm, meg én is számítok rá. Arra meg végképp kíváncsi leszek, hogy tudok -e majd különbséget tenni az itthoni, meg a sivatagi homok között? Vágod ugye? :-)
A blog népszerűsége meg tényleg ugrásszerűen megnőtt, ha ilyen magas a látogatottsági szám, és itt jegyezném meg halkan és szerényen, hogy talán ehhez is van némi közöm És ennek kapcsán már egyszer felmerült az értelmező kéziszótárban történt hiányosság, mely szerint a Tiédben nincs benne az "ajándékozás" szó. Semmi baj, örömmel tájékoztatlak róla, hogy az enyémben benne van, szívesen Neked adom! Már ugye, hogy teljesen képben legyél a csíkos lovadról van- volt szó....... :-)
De követelőzéseimet félre téve, örülök ám én is, hogy sikerült a féltengely problémát leküzdeni még akkor is, ha néhányan a "másik oldalon" láttak néznivalót. A csajok 5lete meg nagyszerű gondolat! 20 km -t tolni egy motort homokon, köveken semmiség, ne legyetek már pudingok! :-) Azért felkötni sem egyszerű egy akkora motort!!! De már ez is az emlék része. Jó utat hazafelé és természetesen várjuk a kérdésekre a választ. Meg a homokot........meg a követ.................meg a doktort.........meg a...........................

figgol

2010-02-05 00:12:07

Tényleg, lehet, hogy én maradtam le, de hogy van a hazaút? Lábon, akarom mondani motoron?

figgol

2010-02-05 00:09:38

Én is jó hazautat kívánok! És köszi az újabb érdekes storyt!