hirdetés
 
 

Akkor most mi is lesz Bamako helyett?

Post alcíme2011-01-10 22:30:27

Pót Bamako  

Bookmark and Share

Hamarosan folytatódik a Szép tájak, szép emberek sorozat a Motorrevü weben.Kollégánk ismét útrakel, hogy bemutassa Önönek...


Tehát  kissé megfogyatkoztak az okok, hogy ötödszörre is menjek a Bamakóra. Nem mintha nem mennék szívesen, de hát egy ilyen út pénzbe és jó sok időbe kerül. És ott az a bizonyos mondás, mely szerint  a világ nagy és tele van érdekes dologgal. Mint korábban írtam, én ugyan szeretek a kedvenc helyeimre visszajárni, de sem annyi pénzem, sem annyi időm nincs, hogy új helyekre is járjak, és a kedves régieket is rendszeresen látogassam.
Így hát idénre új utakat kerestem és... találtam is. Az új irány valóban új irány. Ezúttal nem Afrika, hanem Ázsia.
Ázsiában nem a magyarság őseit kutatom, nem is a mongol pusztákra, vagy a kínai sivatagokba készülök, hanem az Istenek Szigetére és onnan tovább jobbra.
Az Istenek Szigete - Bali, Indonézia állítólag legvarázslatosabb szigete.

Pár hete még nem sokat tudtam róla, mára valamivel többet, de ezek az ismeretek csak olyan olvasott ismeretek. Soha nem jártam még arra.
Bali nem nagy sziget. Olyan 140 km széles kelet-nyugat irányban és vagy 80 km hosszú észak-dél irányban. Indonézia sokezer szigetének egyike. Az egész ország egy rakás szigetből áll, egy jó csomó még azokból is lakatlan.

Hogy mit jelent az, hogy onnan tovább jobbra? Hát azt, hogy pár napos Bali felfedezés után irány a keleti szomszéd, Lombok szigete, majd még tovább keletre, Rinca és Flores szigetére, ez már a Komodoi Nemzeti Park szomszédsága. Itt él a legendás, híres-hírhedt lizard, vagyis a komodói sárkány, az őshüllők egyik túlélője.
A terv: ahol csak lehet, kerítek egy helyi kismotort, kisendurót, ne adj isten quadot, és azzal fedezném fel a felfedezni valókat.
Balin egy 125-ös kis Innova-szerű, négyütemű, négysebességes körváltós jószágot szeretnék.Úgy tervezem, hogy fotózom és videózom is, ha hazatérek - Insallah - szeretnék egy nagyon szép túraanyagot készíteni az újságba, ide a webre pedig egy folytatásos utifilmet, mint annak idején a Canal du Midis útról.
Nekem ugyan szép emlék volt az is, azonban úgy gondoltam előtte, hogy nagyobb érdeklődést fog kiváltani az útifilm. Az utólag  tapasztalt érdeklődés egy kis csalódást okozott nekem. Azt hittem, több embert fog érdekelni. Talán ezúttal másképpen lesz.

Indulás pénteken! Az előkészületekről még beszámolok. Nem lesz sok... a lényeg: egy zsáknyi holmi, más semmi!

Vissza a Budapest-Bamako - Flúgos futam bloghoz >>
12 komment
Értékeld!

Kommentek

Hozzászólást csak regisztrált és belépett látogatók írhatnak. Regisztrálni itt tudsz.

jmezo

2011-01-13 23:53:16

Billikém, öreg beremendi rocker

A Kovi az meg ki? A bokszoló? Azt nem viszem, mert verekedne.
Amint tudok, írok haza, küldök képet a webre. Köszönet, üdvözlet!

jmezo

2011-01-13 23:49:48

Figgol

Köszönöm az ötleteket, viszek szemüveget, három félét. Egy napszemüveg, egy búvárszemüveg, egy rendes dioptriás, mert újabban ned lábok rendezan közulra.
Ezek valamelyike csak jó lesz sárkány ellen, bár azt monja a bölcsesség, hogy sárkány ellen sárkányfű.

IP-Billy

2011-01-13 13:01:06

Üdv!

Természetesen jó utat kívánok, és várjuk az élmény beszámolókat, de.......

A térképen látom, hogy balra nincs olyan messze Thaiföld. Mi lenne, ha ott is készítenél rövid videókat? Esetleg vinnél még egy Magyar srácot magaddal segítségnek. Állítólag egy bizonyos Kovi nevezetű úriember sokat tudna segíteni a film készítésben!

Jani! Az élmény egyedül élmény? Nem lenne jó ha valakivel mennél? Nincs jelentkező?

figgol

2011-01-12 23:19:18

Jó utat János! Én is várom az írásaid és a videóbeszámolót!
Vigyél pár extra szemüveget, és próbáld azokkal elhesegetni, ha jön a varánusz.....hátha az valami anti varánusz cucc....sztem a palit hátulról támadta meg, és nem látta rajta a szemüveget....de mikor kiderült gyorsan el is tűnt..)

rgary

2011-01-12 10:47:50

Sajnos nem voltam még ilyen távoli helyeken, de talán majd egyszer....
Még a környező országok közül sem jártam mindegyikben, például Erdélyben sem, oda jó lenne az éven eljutni!
Ezek szerint a sárkány a motort sem szereti, enni legalább is.
Viszont az is lehet, hogy csal elkerülte a figyelmét a szemüveg!

jmezo

2011-01-11 18:05:19

Rgary,

Köszönöm szépen, voltál már arra? Én még nem.
A komodói sárkányról: láttam egy tudósítást egy csoportról, akik oda menetek túrázni. Egy középkorú palinak sok volt a tempó, azt mondta, menjenek csak, majd ő itt a fa alatt megvárja őket. Két óra múlva jöttek vissza, a pali eltűnt, csak a szemüvegét találták meg. Azóta sincs semmi hír róla. Se vérfolt, se ruhafoszlány, se semmi.
A k. sárkány érdekes állat. Nem termel mérget, viszont annyira fertőző a nyála, hogy abba pusztulnak bele az áldozatai, akiket megharapott. Követi őket, amíg élnek, majd megeszi, amikor már nem annyira. Láttam vidofelvételt: valamiféle bivalyokat is esznek, de úgy, hogy még a koponyáját és a szarvait is eltüntetik. Egyedül a szemüveget nem tudják ezek szerint megenni

rgary

2011-01-11 14:30:45

Nagyon szép helyre készülsz, jó utat! Aztán meg ne egyen a komodói varánusz motorostól!

FeR1

2011-01-11 09:47:03

Én most is fenntartom, hogy nem hülyeség a nagyobb motor(azért a Bosshoss az tényleg túlzás, mert én motorozni szeretek), sőt szeretnék is nagyobbat. Azonban azt az állításomat fenntartom, hogy normális közlekedéshez bőven elég. De azért én is vágyom a kevésbé normális sebességre és nagyobb dinamikára az előzésekhez, főleg utassal.
Mértéktartó lennék? Nem hiszem, inkább csak a korlátos jogsi adta korláton belül próbálok élvezkedni, amíg nincs korlátlan jogsim. Addig meg bőven elég az Ybrahim túrázni, persze nem Hayabusásokkal, mert nekik valahogy a normál túra tempó 60-70-nel feljebb van, mint amit Fazervinékkel és Hangszóróékkal szoktunk tartani.
Hogy mik jönnek számításba nálam? XT660Z Tenere...nem egy erőgép, Te tudod a legjobban, de mindenhova elvisz...és ki tudja, lehet majd pont a McGregorékat fogom vígan előzni a sárban, mert nem 350kiló lesz felpakolva a motor önsúlya, mint nekik a Bömös

jmezo

2011-01-11 09:29:29

Fer1,

na, mi van, mésem elég nagy az Ybrahim? Azért kíváncsi vagyok, meddig tart ki a mértéktartó véleményed azirányban, hogy minek nagyon nagy motor?
Lesz ebből még Boss Hoss!
Sikeres ügyvédként, vagy egyéb méltóságként, egy sikeres karrier eredményeként.
Na, erre azér' várom a választ

FeR1

2011-01-11 08:54:40

Vizsgaidőszak és szintén útvonal tervezgetés...mert hát mit csináljon az ember két nemzetközi közjog tétel között, mint a nyári nagy utazást tervezze? Most úgy néz ki, hogy Erdélyt járjuk körbe a barátnőmmel. Az Ybrahimmal az is elég kihívás lesz, ha addig nem lesz nagyobb motorom(mert addigra a korlátlan jogsim készen lesz már nagyon remélem
Igaz nem Bali és nem is Mali, de jó lesz

McGregor féle túra megvalósítása tényleg nagyon egyszerű ekkora stábbal és annyi pénzzel a háttérben, de engem a helyszínek vonzottak...legalább azért, hogy megismerhessem, milyen volt itthon, 20 éve vidéken...mert arra sajnos nem emlékszem. A járni tanulás lekötötte minden energiámat

jmezo

2011-01-10 23:07:45

Fer1

Ha Bali nem lesz zsúfolt, akkor jó. Tartok tőle, hogy zsúfolt lesz. Van egy térképem, azon meg másod és haramdrendű utak. Megpróbálok azokon , majd meglátjuk, milyenek. Állítólag elég rosszak, tehát jók Elkerülni a többieket.
A szomszédos szigetekre is kíváncsi vagyok...
Állítólag, ahol hindu és Budhista vallások vannak, ott állítólag tök kedvesek az emberek...
Lombok nagy része már iszlám_ ha jól tudom.
Evan Mc Darth Wader-t valahogy ki nem állhatom. Pontosan a Long way round miatt. Extrém motoros túra egy filmstábbal, két terepjáróval, és vagy 30 fős otthoni személyzettel.... na hagyjuk... És az állandó nyávogás, hogy mi van otthon a feleségemmel, stb...
Elnézést az Ewan Mc Gregor rajongóktól!

Érdekes, a mongol pusztákra sem nagyon vágyom. Számomra valahogy nem elég egzotikus. Pufajkás mongolok füles usankában , gumicsizmában. Mint itthon 20 éve, vidéken... Pedig nem egyszerű arra sem motorozni. A pusztákon állítólag ugyanúgy el lehet tűnni, meg éhen halni, mint a sivatagban szomjan. Szóval akár kemény is lehet, de valahogy egyenlőre nem az én világom, mert az emberek, a kultúra nem annyira más ott. Más, de mint írtam, valahogy nem úgy más, hogy egzotikusnak érezzem. Na, belebonyolódtam, ennél jobban nem tudom kifejteni... Te meg mér nem alszol ilyen későn. És az egyetem? Lógsz, mi? Vagy vizsgaidőszak?

FeR1

2011-01-10 22:46:23

Jó utat és sok szép képet kérünk, na meg videót! Én azon kevesek közé tartozom, akik örömmel nézték minden egyes részét.
Mikor olvastam, belelkesültem Ázsián, bár rögtön le is lomboztál, hogy nem a sztyeppén hódítasz, mert pont ma néztem meg a Long Way Roundot. De Bali egy kellemes hely biztosan. Jó szórakozást!