hirdetés
 
 

A pokolba vezető út...

Post alcíme2010-12-01 11:55:03

Budapest-Bamako  

Bookmark and Share

...jó szándékkal van kikövezve.Na, akkor még egyszer...Túl jól sikerült illusztrálnom legutolsó blogbejegyzésemet. A vörös kereszttel áthúzott Bamako logó és a „Bamako törölve” cím a felületes és+/vagy pletykaéhes olvasónak remek szellemi táptalajnak bizonyult, melyen könnyű szárnyú rémhírlepkéket tenyészthetett arról, hogy netalántán elmarad a Bamakó.

Pedig a folytatásban az olvasható, hogy a Bamako válságba került – bennem. Nem arról van szó, hogy nem lesz, hanem arról, hogy lesz, de én nem megyek, merthogy válságba került bennem, ezért én nem megyek, mert hogy válságba került bennem… és így tovább, kinek mennyi ideje van rá.
Az a helyzet, hogy ennek a blogbejegyzésemnek az illusztrációja kikerült a Facebook oldalra és máris megindultak a rémhírek.

Szeretném még egyszer leszögezni azt, amit már számtalanszor a legkülönbözőbb fórumokon, TV-ben, rádióban, weben és az újságban is kinyilvánítottam: szerintem egy ilyen út az ember életének egyik legnagyobb és legmeghatározóbb élménye. Aki csak megteheti, menjen és próbálja ki. Személyes tapasztalatokat ugyan a Bamakóról szereztem, de tudomásom van más hasonló kalandralikról is, hogy csak az Ázsia-túrát, a Trans Sahara Ralit, a Heroes Legendet és nem utolsó sorban a Saharunt említsem. Mindebből ez utóbbi a legelérhetőbb az átlagember számára. Mind időtartamát, mind pedig árát tekintve. Igaz,  belőle egyenlőre hiányzik az igazi Fekete-Afrika.


Vissza a Budapest-Bamako - Flúgos futam bloghoz >>
8 komment
Értékeld!

Kommentek

Hozzászólást csak regisztrált és belépett látogatók írhatnak. Regisztrálni itt tudsz.

jmezo

2010-12-05 22:50:40

Hangszórónak

A humor az orvostudományban vagy anatómiában, testnedvet jelent.
Szótári alakja: humor-oris, m
Ezt a következőképpen kell érteni: az első a singularis nominativus, a második a singularis genitivus, az m betű pedig a főnév nemét jelenti: masculinum, vagyis hímnenmű.
További magyarázat:
singularis nominativus - egyes szám alanyeset, sing. genitivus - egyes szám birtokos eset.
Hogy ebből hogy lett az, hogy valaki humoros... na ezt nem vezetném le. Mert fogalmam sincs.

hangszoro

2010-12-05 10:22:10

Gondoltam, elmesélem, mi is az, de képzeld! Senki sem tudja! De ilyet találtam :

".....A humornak nincs egységes elmélete, és feltehetően nem is lehetséges ennek megalkotása mindaddig, míg rá nem jövünk, hogy milyen megközelítés milyen következtetéshez vezet. Véleményem szerint a humorral kapcsolatos legfontosabb fogalom: a feszültség (látszólagos feszültségkeltés és valóságos feszültségoldás). Összeköti a csiklandozást Arisztiddel és Taszilóval....."

A könnyű érthetőség kedvéért...... :w

jmezo

2010-12-04 10:21:46

Mi?!

hangszoro

2010-12-03 10:08:59

János! Neked van humorérzéked!

jmezo

2010-12-02 14:27:06

Hangszórónak,

Denemhogy ijenek a funkconális műhülyék csoportjába, alfabétának..

hangszoro

2010-12-02 12:02:10

Hát igen. Nem mindegy, hogy valaki igazi, vagy műhülye. Nem az ilyen emberek tömörülnek a Funkcionális Analfabéták Szövetségének Országos Központja -csoportba?!?!

jmezo

2010-12-01 22:22:24

A "funkcionális analfabéta" kifejezést engedelmeddel használnám a jövőben. Eddig nem használtam.
Igazából mit is írtál? Funkcionális logo az analfabétáknak?

Hr.Geiger

2010-12-01 20:59:51

Ez az újabb megközelítése a témának is egy bizonyíték arra, mennyi funkcionális analfabéta van az országban! Olvasni tudnak, de a szövegértés már nem megy...
Vagy csak látták a logót és már megy is " tuti" biztos infó a többieknek.
Hol lesz ennek a folyamatnak a vége? Egyáltalán lesz vége?