hirdetés
 
 

Vége a Bamakonak

Összefoglalva, az elmúlt pár nap eseményei2009-02-03 14:06:58

Bookmark and Share

Tehát Mauritániában a nouqckchotti pihenőnapot kihagytuk, hogy megkeressük Kiffa mellett a sivatagi krokodilokat: Ez egy érdekes dolog ezekkel a krokodilokkal: valamikor kb. 8-10000 évvel ezelőtt a Szahara olyan füves, folyókkal szabdalt szavanna volt mint, Kelet-Afrika, Kenya, stb. A krokodilok még abból az időből maradtak itt, egy-egy tavacskában. Szamarakat; kecskéket, felelőtlen gyerekeket esznek: Nincsenek sokan, mert ha nincs szamár gyerek; akkor egymást is eszik.
Na, kiderítettük. hogy hol van az egyik ilyen tavacska, vagyis guelta, és bemotoroztunk-begyalogoltunk. Lopakodtunk-lopakodtunk, és egyszer csak megpillantottuk a KROKODILT. Jó nagy volt, vagy három méter. Kifelé jövet  meg a Fábry Show Sándort láttuk. Mindkettő érdekes volt. Se szabadon krokodilt, se élő Fábryt nem láttam még eddig. Mindkettőt lefényképeztük.

Aznap késő este jött egy hír, állítólag a magyar katonai hírszerzéstől, hogy a Bamako Rali résztvevői ellen emberrablást terveznek Mauritánia deli; Mali északi részen. A reggeli eligazítson a szervezők azt mondtak, hogy kacsa a hír, az ország biztonságos. Aztán meg azt, hogy a Kayes felé vezető útra csak vérprofi terepezők, és tökéletes gépek menjenek be. A többiek pedig konvojokban haladjanak 8 - fél 9 közötti indulással. Mögöttünk géppisztolyos katonák jöttek dzsippel. Komoly katonai erők nézték, ahogy pisilek az út szélén.

Ayoun el Atrous előtt Bartók Gyurinak defektje lett, elment vele két óra. A Mali határátlépés simán ment, utána viszont lépten-nyomon levettek, vagy le akartak venni mindenféle pénzekre. A fehér ember errefele amolyan két lábon járó ATM, hazudsz neki valamit, mire csörögve-zörögve kiad magából pár bankót. Éjszaka a szavannán telt, ugyanis kimenekültünk Nioróból. Kiűzött pár száz rendkívül aktív, kíváncsi, édes, aranyos, kis taknyos kölyök. Nem hiába nem lettem tanár…

Másnap beiktattunk magunknak mazochizmusból kétszáz km ösvényt, földutat. Mindent szétrázott. Valahol letörött a rendszámtáblám is. Már megint fél illegalitásban motoroztam Maliban. Azóta ellopták az összes téli alsóruhámat - Helly Hansen, Bering, kb. 140 000 Ft.

Botrány volt az adományozásnál, és a célban is, Villámot megpofozták, a rendezőket kifütyülték. Nekem meg adtak borotvát, és borotvahabot. Terv szerint szombattól irány Segou, Djenne, Mopti, Dogo-föld, túraanyagot fotózni, írni. Szombaton kiderült, hogy a motorhazahozó autó nem fog motorthazahozni.

Óriási kavar, szervezkedés, a motorhazaszállítás körül, de úgy tűnik mégiscsak hazaér, rendszám nélkül. Most valami közlekedési eszközre várunk.


Vissza a Budapest-Bamako - Flúgos futam bloghoz >>
0 komment
Értékeld!

Kommentek

Hozzászólást csak regisztrált és belépett látogatók írhatnak. Regisztrálni itt tudsz.