hirdetés
 
 

Nem tűntem el

Az afrikai szakasz második és harmadik napja2010-01-20 18:53:47

Bookmark and Share

Második afrikai nap, január valahanyadika. Az ember időérzéke otthon maradt egy csomó fontos otthon felejtett dologgal együtt.


Tegnap este egészen frissen érkeztünk meg a táborba a harmadik 3-5 órás alvással töltött éjszakákat követő egész napos motorozás után. A szervezők remekül oldották meg a marokkói beléptetést, az egész adminisztrációt – és ez nem rövid dolog - a hajón rendezték le a hatóságok. Igaz, emiatt nem jutott pár óránál több idő az alvásra.

Reggel tíz óra körül indultunk Nadorból Marton András motorossal, aki ötödik alkalommal nevezett be a Bamako rali túra kategóriájába. A 710 km-es távot csak három villámtankolással megszakítva tettük meg, így is másfél órát vezettük a fekete afrikai éjszakában. A táborhelyre már egy kis homokmotorozással értünk el. A mezőny zöme még úton volt, igaz, a versenyzők dolgát nagyban bonyolították a megoldandó geocaching jellegű feladatok. A nap során Kun Árpád motoros elgázolt egy elé ugró kutyát, melynek következtében elcsúszott. A balesetet szerencsésen megúszta, mindössze könnyebb sérüléseket szerzett és motorja is alkalmas a folytatásra.

Az esti eligazításon megtudtuk, hogy már a bekompolás előtt újabb bonyodalmak nehezítették a szervezők dolgát. A marokkói hatóságok február elsejétől külön engedélyekhez kötik a ralik mezőnyeinek marokkói beutazását. Egyes értesülések szerint a hatóságok egy hónappal előbb alkalmazni szándékozták a rendeletet, ennek értelmében a Budapest-Bamako Rali nem léphetett volna az országba. A szervezők felvették a kapcsolatot rabati nagykövetünkkel az ügy rendezése érdekében. A mezőny végül is beléphetett Marokkóba, de a fogadó ország hatóságai kikötötték, hogy nem érintheti Nyugat-Szahara területét.


Az utolsó nap legnagyobb változása a rendezés menetében, hogy a kaland és a verseny kategória résztvevői közel egy útvonalon haladnak és az eredeti tervtől eltérően közösek az esti bivakok is.

A szerdai etap több mint egy órás késéssel kezdődött. A versenykategória résztvevőit ezúttal bevitték a dűnék közé. A motoros Hodola Richárd (Suzuki DR-Z 400E) egy órát vert az autós mezőny legjobbjára. A Kaland kategória résztvevői az ajánlott könnyebb útvonalon … kalandoztak és a közeli dűnerendszeren gyakorlatoztak. Szem előtt tartva és jól ismerve tájékozódó képességemet, jómagam is velük tartottam, ráadásul óriási fotórestanciát gyűjtöttem össze. Ja, fotóztam tegnap este egy naggggyon jót. Tiszta giccs, de hatásos.

Elküldöm, ha találok végre rá lehetőséget. Egy berber hotelben vagyunk, előtte, a homokra terített nejlonponyván aludtunk. Hajnalra iszonyatosan hideg lett, csípős, amikor kimásztam a hálózsákból és elmentem oda, ahová még Michael Jackson is gyalog járt, a mezítlábammal úgy éreztem, mintha hóba léptem volna.

Holnap Merzougából – ja merthogy ott vagyunk, ha még nem írtam volna – valahogy visszafelé, északnak megyünk. A cél: Tinerhir

Pénteken Mhamidban este állítólag meglátogat minket az itteni nagykövetünk is. Jobban meg akarja ismerni ezt az egészet…



Vissza a Budapest-Bamako - Flúgos futam bloghoz >>




6 komment
Értékeld!

Kommentek

Hozzászólást csak regisztrált és belépett látogatók írhatnak. Regisztrálni itt tudsz.

figgol

2010-01-21 21:32:04

Örülünk, hogy jól vagy, és hogy láthatólag élvezed a az utat! További jó dűnézést! És majd persze kíváncsiak leszünk a többi képre is!

kego

2010-01-21 10:09:28

Nagyon örülünk a hírnek, meg hogy minden OK. A DR jól bírja? A fotó tisztára olyan, mintha egy poszter előtt készítetted volna... Jó lehetett ott lenni és látni.

Attys

2010-01-21 09:51:20

hangszoro!
nőkre nem kell költeni, mert a pénz mellé össze szedtünk jó pár csinos példányt, kizárólag kecskére cserélés céljából. hátha nem jó a pénz a törzsfőnöknek.

MJ
öröm hogy nem vesztetek el. és a kép tényleg kicsit giccses lett.

kommentekkel kicsit lemaradtam. idén nem kaptál semmilyen tesztelni való bokorugróvilágjárócsodafejlesztést?

hangszoro

2010-01-20 22:42:20

Jól van, meg vagyunk nyugodva, semmi bajod, élményt gyűjtesz. Ahogy olvasom, nem is keveset.
A MR mellékleteként küldött Pesti Estben benne van az útvonal mindkét kategóriásoknak. Bár ha változik, akkor meg még majd most alakul. Egy órát az autós legjobbra?!?! Az nem csekélység!
Ja, elhisszük, hogy nem tudsz tájékozódni, hisz még csak a fél világot jártad be motorral. :-)
Szerintetek mit kell tennie egy átlag embernek, hogy nagykövet legyen Mhamidban ? Biztos jó sok dolga is van, rengeteg a Magyar arrafelé. . . . . .
Jani! vagy Jáni! További eredményes siker és fotóvadászatot, de azt azért megjegyzem, nem volt olyan rossz választás a DoktoRZebra, Hodola Richárdnak sincs sok oka panaszkodni rá! Ja és ha már az összegyűlt zsetont nem kell váltságdíjra költeni, majd megkérjük a motorod keresztapját, hogy hagy segítsünk neki eldorbézolni, miattunk ne aggódj, nagyfiúk vagyunk, kizárólag nőkre és piára költjük. . . . meg motorra. Minden jót továbbra is, vagy ahogy Te mondanád : Insallah

FeR1

2010-01-20 21:18:56

Végre!!! Pedig már épp indulni készültünk néhányan a messzi Afrikába felkutatni téged, a zsebünkben 4millió euróval, hátha kik ell váltani a helyi törzsfőnöktől A kép nagyon állati!

freazer

2010-01-20 19:20:41

Köszönjük a beszámolót.
Örömmel konstatálom, hogy nem vesztél el a homoktengerben. Doktor Zebra jól bírja?