hirdetés
 
 

Havazás Afrikában...

6.-7.nap2009-01-23 14:51:28

Bookmark and Share

Előző este óriási késésekkel érkeztek be a csapatok a túrások táborhelyére, mert Marrakech-nél, amikor át akartak kelni a hágón az óriási havazás miatt visszafordították sokukat és hatalmas kerülővel tudták megközelíteni a résztvevők az aznapi célt.
Teljesen szétszakadt a mezőny. A Franciaországból jött csapatot, akik eddig az élmezőnyben voltak, sem a versenyzők, sem a túrázók táborában nem láttuk. A Star Wars-ból jól ismert Tatooine-on volt a szállás - az úttól kb. 90 km-re a film forgatása miatt felépített kunyhóhalmaz. Megvolt a Jedi feeling.

7.nap
Éjszaka 0 fok volt, reggel esőre ébredtünk. Délután már sütött a nap és kezdett melegedni a levegő is. Kb 900 km monoton motorozás, aszfalton, gyakori rendőri ellenőrzés mellett.
Holnap dél felé érjük el a marokkói - mauritán határt, ahol kifelé is és átlépés után is több órás procedúra vár ránk. Nem tudjuk, mire számíthatunk Mauritániában - katonai kíséretünk lesz-e, vagy csak időszakos ellenőrzések lesznek? Remélem tudok majd küldeni üzenetet legalább a műholdas telefonról és nem "veszünk el" néhány napra.


Vissza a Budapest-Bamako - Flúgos futam bloghoz >>
0 komment
Értékeld!

Kommentek

Hozzászólást csak regisztrált és belépett látogatók írhatnak. Regisztrálni itt tudsz.