hirdetés
 
 

Ez történt szombat óta

Mező János kollégánk telefonon üzent2010-01-25 17:31:04

defekt  eltévedés  

Bookmark and Share

Mező János kollégánk a marokkói Tan Tan városából, az Atlanti Óceán partjáról internet híján ezúttal telefonon jelentkezett, ahol egy defekt miatt a vártnál több időt töltött motoros társaival.


A mezőny szombaton m’hamidi táborhelyéről indult útnak. A kezdetben mély homokdűnékkel tarkított út az Iríki sóstó asztalsimaságú medrében folytatódott, majd a pihentető száguldás után köves terep következett, mely minden autóst és motorost alaposan próbára tett. Egy KTM-es versenyző ráadásul kétszeresen pechesnek érezhette magát, mert miután hátsókerék defektet kapott derült ki, hogy a beszerelhető pótbelső is lyukas. A rázós menetben nem a defekt volt a legnagyobb probléma, mert a lentről érkező ütések még a legprofibb csomagtartókat és motorra, autóra szerelt kiegészítőket is kikezdték.

A Foum-Zguid városát érintő, majd Tatán is keresztülhajtó mezőny további négyszáz kilométer megtételét követően jutott el szombati táborhelyére az assai vadkempingbe. A megérkezés és a táborverés sem volt zökkenőmentes, mert a környéken tomboló szélvihar folyamatosan le akarta taszítani a motorosokat a nyeregből, sőt a szervezők autójáról a teljes felszerelés lerepült – idézi élményeit Mező kollégánk.

A vasárnapi etap is változatosra sikerült. Egy navigációs pontatlanság kétszáz kilométeres kitérőt iktatott a programba. Ezt később szinte senki sem bánta, mivel az abszolút néptelen környéken hegyoldalak magasodtak, folyómedreken kellett átkelni, majd hosszan elnyúló fennsík következett, így ez volt az idei Bamako egyik leglátványosabb szakasza.
A tegnapi nap mérlege mégsem teljesen pozitív, hiszen a Nyugat-Szaharában lévő szálláson elterjedt a hír, hogy a nap során két autó is súlyos balesetet szenvedett, és egy szlovák csapat egyik tagját kórházba szállították.

Lényeges, hogy sokkal nomádabbak a körülmények, mint eddig – fogalmaz Mező, aki több társával várja a folytatást. Hamarosan elindulnak mai táborhelyükre, az óceán partjára. Dr Zebra és általában a résztvevők motorjai jól bírják a gyűrődést, csupán egy BMW F650 GS-nek kellett visszafordulnia a Szaharából, mert a túlpakolt motor váznyúlványa elrepedt.

Vissza a Budapest-Bamako - Flúgos futam bloghoz >>
5 komment
Értékeld!

Kommentek

Hozzászólást csak regisztrált és belépett látogatók írhatnak. Regisztrálni itt tudsz.

figgol

2010-01-26 21:01:42

A BMW 650-ese kicsit biztos gyengébb minden szempontból, mint az 1200-es nagytestvére...de akkor sem szabadna ilyennek történni...de ezt is emberek építették, valamint anyaghiba mindenhol lehet!

hangszoro

2010-01-25 21:12:09

Mennyire kell "túlpakolni" egy BMW-t, hogy megrepedjen a váznyúlványa? Mondjuk lehet a tervezők nem pont ilyen igénybevételre tervezték, pedig ez egy túra nem? Az meg egy túra motor. Na mind1, fő, hogy a mi buzdítottunk, meg ledoktorált csíkos lova jól bírja!

FeR1

2010-01-25 20:21:47

De szép lehet ott. Sajnálattal hallom a BMW-s sztorit, pedig, ez a gép is a kedvencek között VOLT.
Gondolom most aki Jani, téged lef@szfejezett a motor eldőlése miatt szegény autóstársait is szintén lef@aszfejezte. Vagy tán őket sajnálja? Mind1, még mindig felhúzom magam, ha eszembe jut ez.
Szívesen ott lennék kicsit nomádkodni

freazer

2010-01-25 20:15:06

akkor BMW-t sem vaszek túra motornak

figgol

2010-01-25 19:20:05

"Egy navigációs pontatlanság kétszáz kilométeres kitérő" - nem semmi! Szép helyek lehetnek a kietlen nagy fennsíkok!

Remélem a balesetesek jobban vannak!