hirdetés
 
 

Budapest-Bamako 2010

Már csak nyolc nap, és egy vagyon2010-01-07 17:03:40

Budapest-Bamako  

Bookmark and Share

Nincs sok hátra, ha rágondolok, már izgulok. Csak mindennel meglegyek időben...


Szép délutánt, sziasztok!

Ma kis időre megkaptam a nagytankosított DR-Z-met. Háát, tudtam, hogy fog kinézni, de még így is meglepett, hogy mekkora böhöm nagy jószág benyomását kelti pusztán a tankcserével. Átnéztük, hogy mit kell még módosítani: mindössze az ülés rögzítésének a helyén kell egy keveset, holnap estére meglesz. Utána megy Mike Tamás airbrush művészhez, aki már tavaly is mondta, hogy szívesen légkefélne nekem egy zebra motort. Mert hogy Afrikába olyan kell. Bízom benne, hogy jó lesz. Ide jó, de mondjuk Kelet-Afrikába nem biztos, hogy ilyennel kellene menni, ott ugyanis élnek oroszlánok. Milyen lehet, mondjuk egy rövidlátó, éhes oroszlán előtt elmotorozni egy zebracsíkos DR-Z-vel? Gondolom, olyan ... érdekes élmény.
Elkövettem azt a hibát, hogy összeszámoltam eddigi költségeimet. Nem kellett volna, mert az volt az első, a második és a harmadik reakcióm, hogy nem megyek sehová ennyiért. De az a helyzet, hogy innen már csak előre lehet menekülni, a pénz jó része már benne áll. Eddig 89 000-125 000 Ft közötti összegért kaptam hazafelé szóló repülőjegyet, ez most 200 000 akar lenni. Eddig közösen volt műholdas telefonunk, most, hogy egyedül maradtam, az is kell. Ja, tudjátok, mi az, hogy: szőrös, nagy fogai vannak itt elől, és a Föld körül kering?

Műhód.

Bocs.

Majd folytatom, de eddig egy ember kivételével a kutya sem nézte a blogot. Most volt a lapzárta a Motorrevüben. Szerintem egész gazdag tartalmú lesz a 2010/2-es szám.  Megyek edzeni. Legközelebb arról írok, hogy fizikailag hogyan készülök a NAGY AFRIKAI FLÚGOS FUTAMRA.
Vissza a Budapest-Bamako - Flúgos futam bloghoz >>
13 komment
Értékeld!

Kommentek

Hozzászólást csak regisztrált és belépett látogatók írhatnak. Regisztrálni itt tudsz.

jmezo

2010-01-13 19:50:31

Kobra11!
Munka nélkül??? Nagyon őszinte részvétem, ha nem Te akartad így. Van remény valamire? Egyelőre ne irigyelj, arra ráérsz majd, ha minden rendben lezajlott.
Motoreladás: motort eladni nem érdemes. Egyrészt idéntől minden eladott autó-motor után vámot kell fizetni, másrészt az ottaniak nem nagyon értenék meg, hogy miért akarnál két jerékért, egy kis vasért, meg alumíniumért több pénzt kapni, mint egy Mercedes 123-ért. Náluk, ahogy én látom, a motor a hétköznapi élet szerves része, eszköze, nem hobbi cikk. Maliban elképesztő mennyiségű Innova-szerű 125-ös motor van. KTM a nevük, négy sebesség, körváltó, négy ütem, dögös hang. Ha KTM és nem osztrák, akkor mi lehet? Talált, kínai. A KTM név csak egy félreértés természetesen, egy ritka véletlen, jééé, tényleg, van már ilyen. Nem, dehogy lopás, véletlen, ha mondom. KingTown Motorcycle. Innen a név.
SZóval eladni nem érdemes, elajándékozni meg... eddig egyik sem az enyém volt, azért nem, most a sajátom, azért nem.

jmezo

2010-01-13 19:42:04

Hangszóró!
Külön köszönöm, hogy ajánlottad a blogot ide-oda, egész szépen beindult.
Motorajándékozás.... hmmmm. Kerestem az Értemező Szótárban, lehet, hogy rosszul írtam be, de nem találtam a kifejezést. Mit jelent?

jmezo

2010-01-13 19:38:56

Yoda Mester!
Nagyon köszönöm, helyt állni jó lenne, ami a felkészülést illeti.... annak van egy kondícionáló része, meg egy csomó egyéb, ma úgy gondolom, hogy a motor talán rendben van (hála Nádor Pistinek és MIke Tominak), kondira még talán én is, de ez majd folyamatában derül ki. Ha annyit alszom a rajtig, mint az elmúlt napokban, akkor akár kár is volt felkészülni, semmi nem marad belőle.

Tavaly kijárkáltam Domonyvölgybe homokozni, idén egyáltalán nem futotta rá az időből.

yoda

2010-01-11 20:44:48

Szerencsés felkészülést és sikeres helytállást!

FeR1

2010-01-11 17:02:36

És tényleg nem csak egy ember olvassa! Igaz, nekem csak most jutott eszembe, hogy van blog is, illetve Hangszoronak köszönhetem, ő figyelmeztetett Sok sikert és kitartást kívánok a versenyhez, nekem is nagy álmom, hogy egyszer részt vegyek rajta és utána még sokszor.

hangszoro

2010-01-11 08:22:58

Hoppá! Érdekes infó ütötte fel a fejét! Motort elajándékozni?! Jánosom! Hát ezt miért nem mondtad eddig? Meglepinek szántad?
Tudom, ez a saját motorod, de a hagyomány az hagyomány! :-)
Ha épp nem jutna eszedbe senki, akire egy DRZ-t rá lehetne lőcsölni, halkan jegyezném meg vezekelni való szándékomat. . . . . teher alatt nő a pálma!
Arra a képre gondolsz, mikor a bokorból előpattanó "kenyai" rendőr leradarpuskázza a sivatag porát sovány szamarával 4 km/h-val gyilkoló öslakót? :-))

Kobra111

2010-01-10 23:18:29

Szia János!

Nem csak 1 ember olvassa a bogodat! De azért hogy ezt be bizonyítsam beregeltem!
Nagyon irigyellek hogy megint mehetsz a Bamakon! Nekem is nagyon nagy álmom.
SZval örülök hogy itt nyomon lehet majd követni az eseményeket első kézből!

kicsit nekem is van közöm a Mrevühőz! A 2009 májusi számban megjelenő Honda Cb250N az enyém! Az sajna nem lenne való a bamakóra !

Nektek ilyenkor nem úgy van hogy ott el lehet adni a motort? Vagy esetleg elajándékozni? De gondolom te egyiket sem akarod.. ...
Tavaly is kinn voltam a rajtnál ,és láttalak is .most is kimegyek!
nagyon sajnálom hogy nem a Hringen lesz. Látványosabb ,és jobb lett volna.
Akárcsak te ,én is nagyon várom a rajtot. Akkor egy kicsit testközelben lehetek a járművekkel!
DRz--dben hány km van? És mikori?
Szivesen segitenék neked bármiben. Ugyanis most munka nélkül itthon ülök..
Hajráááá
üdv
Krisz

jmezo

2010-01-08 19:27:43

Szia Hangszóró!
Az előbb nagyon vicces választ írtam neked, de most nem látom, hogy hova lett, úgyhogy megint nagyon vicces leszek. Azt kérdeztem az én ellenállhatatlan humorommal, hogy te talán közlekedési rendőr voltál Kenyában, hogy ilyen jól ismered az oroszlánok sebességét? :-)))

Őszintén köszönöm a biztatást. Igyekszem átadni az élményeket, tapasztalatokat.

jmezo

2010-01-08 19:20:14

Szerbusz Hr.Geiger!

Szívrohamot kaptam a bejegyzésedtől: rabul ejtett Afrika. Tavaly is elég nagy para volt egy bejelentés miatt, amely Kiffában érte a mezőnyt, mely szerint másnap emberrablásra készülnek a mezőny ellen. Állítólag volt is, csak északabbra és nem a mezőny ellen.
Idén - pontosabban 2009 végén vagy 8-9 főt raboltak el, szintén Mauritániában.
Szóval nagyon remélem, hogy a "rabul ejtett Afrika" nem fog valóra válni. :-).
Az utolsó két alkalommal volt feszültség a futamon. Majd írok arról is, ha lesz időm, de akkor voltunk páran golyóálló mellényt próbálni itthon, amit ki is vittünk. Ott már persze nem hordtam, mert így is elég meleg volt. Nem a helyzet, az idő. :-)

hangszoro

2010-01-08 15:11:26

Apám! Irigylem a kitartásodat, na meg az elszántságodat! És bár csak egy ember olvasgatja a blogodat, az viszont nem veszi rossz néven, ha írsz. Jobban szeretem az ilyen "életszagú" történeteket, mint pl a csak fél millióval lett drágább, mert aranyszínű a féknyereg, de már szinte csak ezért megéri a majdnem 6 millió forintot típusú reklámcikkeket. Szóval ne kíméld az ujjbegyeidet!
Ja! Az oroszlán csak rövid távon képes elérni és tartani a 60 - 70 km/h -s sebességet. A megoldás kézenfekvőnek tűnik számomra! Ettől lassabban ne menj, ahol számítani lehet a felbukkanásukra.
Meg az az egy már legalább kettő! Így születnek a bestsellerek!!!

Hr.Geiger

2010-01-08 12:00:12

Hello János !
Ahogy olvasgattam az írásaidat, Téged jól rabul ejtett Afrika! Amúgy szerencsés felkészülést és sikeres helytállást kívánok Neked, meg persze kerüljön el a technika ördöge jó messze! ( A Zebra design talán segít ebben.... )
Szent Kristóf legyen Veled végig az úton !