hirdetés

Kalandok a Földközi-Tenger körül

Hírek, aktualitások2009-09-25 11:00:00

Bookmark and Share

Nos, másnap reggel - ez lenne szeptember 22.- elérkezett a várva-várt kompolás az afrikai kontinensre, méghozzá Tarifából, ettől nyugatabbra kompjárat már nem indul. Különleges jelentősége van ennek a helynek az expedíció szempontjából, hiszen ez a legnyugatibb pont, innen már egy hónapon keresztül csak keletre haladunk. Ez a hely konkrétabban: N36 00.318 W5 36.561. Ettől Afrika felé nézve jobb kézre az Atlanti-óceán, balra pedig a Földközi-tenger hullámzik.
A kalandjaink azonban nem úgy kezdődtek ahogy vártuk, ugyanis a komp indulása előtt egy órával B.Jani első gumijában egy hatos csavart fedeztünk fel, de a javítást már Tangierben végeztük el. Sikerült, a nyomás még ma reggel is 2,5 bar, tehát a reparálást sikeresnek nyilvánítottuk.

AATM 013

AATM 014

Tangierben nem időztünk. Ugyan már lehet érzékelni, hogy más világba csöppentünk, de nem egy marasztaló város. Gyorsan bevettük magunkat a Rif-hegységbe, elsőnek annak gyöngyszemét látogattuk meg: Chefchaouent, ami teljesen különbözik a többi településtől; mintha nem is Marokkóban lennénk. Ennek külön története van, de ezt majd a részletes beszámolóban. A városka általában nem a látogatott turistacélpontok egyike, de javaslom, aki arrafelé jár, ne hagyja ki. Azt tudni kell, hogy a Rif-hegység a marokkói hasistermelés központja, két napon keresztül a hatéves gyerekektől az aggastyánokig ezt kínálja mindenki az út mentén. Ez odáig fajult, hogy B.Janit egy 4 főből álló társaság egy régi R19-cel majdnem belökte a szakadékba, miközben menet közben kínálták az anyagot. Az este Kitamában ért bennünket.

AATM 015

AATM 016

AATM 017

Másnap tovább folytattuk utunkat keletre, az algériai határ felé. Jólesett az első négy nap monotóniája után egy jó csomót kanyarogni, a kanyarok száma olyan magas arrafelé, hogy ha belevennénk a négy nap pályázást, még akkor is elég jó arány jönne ki. Délután ötre értük el a Marokkó–Agéria közötti határt Oujdánál és jelenthetjük, hogy igazak a hírek, tehát nem átjárhatók. Fotókat és egy kis videosnittet is csak rejtett kamerával tudtunk rögzíteni, ebből egyet láthattok is. Furcsa érzés, hogy átlátsz Algériába de tudod, hogy még három napba és egy kalap pénzbe kerül, míg odaérsz...

AATM 018

AATM 019

Este visszaértünk Mellillába egy Marokkóban nem megszokott határátlépési procedúra után (új átkelőhely épült és új rendszer van ezen a helyen). Mellillában megvettük az Almeriába szóló kompjegyeket. Holnap Alicante, maj átkompolunk Oranba. Gyanítom, az igazi kalandok csak most kezdődnek számunkra, hiszen egy ismeretlen világba érkezünk.
Bizonytalanság érzés kezd el előretörni mindkettőnkben....

AATM 020

Vissza a Kalandok A Földközi-Tenger Körül bloghoz >>
1 komment
Értékeld!

Kommentek

Hozzászólást csak regisztrált és belépett látogatók írhatnak. Regisztrálni itt tudsz.

zi-zi

2009-10-01 16:48:38

Hajrá fiúk, hajrá Mari néni, ha már innen is üdvözölhetem, bár nem ismerem. No, a viccet félre téve, köszönöm a beszámolókat, NAGYON tetszik, a képi anyag is tökéletes. Nagyon szurkolok, hogy sikerüljön a kitűzött cél, de hát mi baj lehet. :-) Csak így tovább.
Üdv zizi (egy kotsog BMW-s)