hirdetés

Holnap megyünk Afrikába

Helyzetjelentés Gibraltárból2009-09-22 10:00:00

Bookmark and Share

Ezúton szeretnénk az érintetteknek megköszönni, hogy részvételükkel is segítettek erőt adni a túra indulásánál. Szükség is volt rá, bár mikor megérkeztünk a start helyszínére, már elmúlt a feszélyezettségünk, és az ismeretlen utáni vágy váltotta fel az addigi feszültségünket.2009. szeptember 18-án 10.30-kor elindultunk, és kezdetét vette a nagy kaland.Szerencsére Budapesten viszonylag hamar átértünk, majd kezdetét vette egy közel négynapos autópályázás. A mai napig pontosan 3279 kilométert motoroztunk.

AATM 002

AATM 003

AATM 004

Az autópályák szokásos egyhangúságát egy, a szombati napon Monacoban megejtett kávézás törte meg, amelyet pontosan a Formula 1 rajtrácsánál lévő kávézónál ejtettünk meg. Valószínűleg ez volt eddigi legdrágább kávézásunk. :-) Utána Cannes felé vettük az irányt, hogy az ottani reptéren lepecsételtessük a széles nemzeti színű szalagunkat. Sajnos az előző éjszaka esőzése miatt lehetetlen volt a reptér megközelítése. Másnap (azaz vasárnap) a Marseilles-i reptéren már sikerrel jártunk, meglett a bélyegző. Innét a spanyol Valencia előtt pár kilométerrel lévő kempingig jutottunk, ahol a fehér BMW hátsó hajtásában a megérdemelt olajcserét ejtettük meg. Mivel 46.000 kilométert futott (másfél szezon alatt), ezért a biztonság kedvéért a FullGas-nál a hajtásban az összes csapágy és szimmering cserélve lett. Emiatt nem ártott (volna) 1000 km után az olajcsere. erre most csak 2500 km után került sor, de legalább el lett végezve...

AATM 005

AATM 006

AATM 007

AATM 008

A mai napon – 830 km után – elértük Gibraltárt. A város a mai napig angol fennhatóság alatt áll, de már komoly keleties zsúfoltságot mutat. Este még felkerestük a Földközi-tenger és az Atlanti-óceán "határát", a European Point-ot, amelyet egy világítótorony jelképez. Feltűnt Afrika partvonala, a Rif hegység is. Holnap elkezdődnek az igazi kalandok. Elgurulunk Tarifa-ba, majd átkompolunk Tangier városába. Marokkóban 2 napot töltünk, majd az algériai határátkeléshez visszajövünk Spanyolországba, Almeriába.

AATM 009

AATM 010

AATM 011

Eddigi utazásunk során szerencsére az időjárás kegyes volt hozzánk, mindössze egyszer áztunk kb. félórát. a mai napon 31 fokos melegben volt részünk, és gyanítjuk, hogy ezután már hasonlókat fogunk tapasztalni. :-)

Kép és szöveg: kalandmotoros.hu

Lejegyezte: B. Jani


Vissza a Kalandok A Földközi-Tenger Körül bloghoz >>
1 komment
Értékeld!

Kommentek

Hozzászólást csak regisztrált és belépett látogatók írhatnak. Regisztrálni itt tudsz.

yoda

2009-09-22 21:40:46

Jó utat!