Alrovat - Ízelítő

Menetpróba: Ducati Panigale V4 S

Európai egzotikum közel-keleti kultúrközegben: bemutatója alkalmából a bahreini versenypályán járt a Ducati Panigale V4 S megújult változata. Vajon méltónak bizonyult a királyi helyszínhez?

Összehasonlító teszt: Középkategóriás túraendurók terepen

Szilárd burkolatú utaktól távol, magashegyi körülmények között kellett számot adniuk terepalkalmasságukról a cikkben szereplő túraenduróknak. Lássuk, mi ért többet az Alpok zord tájain: a gazdag elektronikai vértezet vagy a lényegre szorítkozó, egyszerű kivitel.

Menetpróba: Lambretta V125 Special

Ha leszállsz róla, elégedetten visszanézel. Amikor ráülsz,
mosolyogsz. Olyat tud, amit robogó csak ritkán: érezni és élvezni akarod újból és újból.

Menetpróba: Yamaha Tracer 700

Tracer, Tracer 700. Töprengtem magamban a legelejétől, miért is ez a név? Utána is néztem, lévén emlékeimben is elég sok jelentés társult ehhez a szóhoz. Nyomozó, kikutató netán felfedező? Igen, gondoltam magamban, ez lesz az: felfedező.

Modern technika régi köntösben

A big bokszer a BMW-hagyományok és a korszerű károsanyag-kibocsátási és zajszintelőírások követelményének keveréke.

Menetpróba: Yamaha MT-03 és MT-125

Napjainkban, amikor is egyre szigorúbban szabályozzák és felügyelik a közlekedést, jószerével már csak járműveik külsejét illetően élveznek nagyobb mozgásszabadságot a gyártók. Az új Yamaha MT-03 és MT-125 legalábbis igencsak vad fizimiskát öltött.

Összehasonlító teszt: Honda Africa Twin régi/új

A számtalan külső alakítás ellenére megtévesztésig hasonlít elődjére a 2020-as Africa Twin. Műszaki szempontból egyaránt felfedezhetők rajta új és módosított részletek. Hogy mi az, amit változatlanul megőrzött a korábbiakból, kiderül az alábbi összehasonlításból.

Menetpróba: Triumph Rocket 3

Stuart Wood, a Triumph főmérnöke szerint az új Rocket 3 büszkélkedhet a legnagyobb hengerűrtartalmú és maximális forgatónyomatékú sorozatgyártású motorkerékpár-motorral. Azt vizsgáltuk a teneriffai menetpróba alkalmával, mennyi érezhető ezekből a gyakorlatban.

Összehasonlító teszt: BMW 1250 RS és KAWASAKI Z1000SX

Melyikünk ne vágyna egy óriási hangárra, amiben egymást érik a legkülönfélébb rendeltetésű motorkerékpárok? Addig is azonban, amíg megvalósul e szép álom, ki tudjuk húzni sport-túramotorokkal. Ezek ugyanis nagyon sok mindenben nagyon jók.

Menetpróba: Triumph Street Triple RS

A Triumph Street Triple 2007 óta gurul e világ útjain, és a márka legsikeresebb modelljei közé tartozik. Most úgy alakították át, hogy az Euro5-nek is megfeleljen, ráadásul megjelenésében és műszakilag is felfrissítették.

Újdonságok: EICMA 2019, 3. rész

A 20 legérdekesebb holmi: 2020-ra Milánó nemcsak a motorokról, hanem a teljes motorkerékpáros iparágról szól.

Alpenmasters 2019 - Finálé

Európa voksol - nemcsak a politikában, hanem a Motorradnál is. Egy nagy különbséggel: az AlpenMastersen csak azt választhatják meg, aki megérdemelten be is jutott a versenyre. Idén is öt, teljesen eltérő motorkerékpár lép az európai szaksajtó képviselői elé.

Elektromos endurók - házilag

„A középkori flagelláns mozgalom tagjai vezeklésül testüket ostorozták. Nevüket a latin flagello szóból kapták, amely ostorozót jelent. Önsanyargató eszközük, a flagellum, szíjakból font, háromágú, hegyes vaskampókkal ellátott ostor volt."

Alpenmasters 2. rész: Nakedek

Van kedved egy kis lazításhoz egy csipet adrenalinnal? Akkor nincs más, mint az egyik naked bike nyergébe pattanni! Ezek ugyanis szinte maguktól beveszik a Dolomitok lenyűgöző, ám technikailag annál nehezebb kanyarjait.

Bemutató: Malaguti Dune 125

Tudták Önök, hogy a Malaguti első 50-es robogóját Saigon 50cc-nek hívták, és hogy a termelés 70%-át Vietnam számára gyártották a 60-as években? És azt, hogy a Malaguti hamarosan ünnepli 90 éves fennállását?

Menetpróba: Honda CRF1100L Africa Twin

A Honda alaposan felfrissítette az Africa Twint, amelynek a profilja is kihegyezettebb lett: az egyszerűbb alapváltozat inkább terepre való, az Adventure Sportsot főként túrázásra ajánlják. Mindkettő valamivel könnyebb és erősebb lett, és sokkal több elektronikát kapott.

Összehasonlító teszt Alpenmasters 2. rész

Ahogy arról előző számunkban beszámoltunk, a BMW R 1250 RT és a Honda Africa Twin már bekerültek a fináléba a selejtezőkből. Most a nakedek, a scramblerek és a nagy adventure motorok mutatják meg, melyikükben van benne a csoportgyőzelem lehetősége.

Menetpróba: KSR TW 125

Talán ellentmondásosan hangzik, de városba az egyik legcélszerűbb jármű egy könnyű, kis fogyasztású, könnyen kezelhető, megfizethető árú kis enduró. Például ez itt, ni!

Menetpróba: Harley-Davidson Road Glide Ultra Limited

Egy ideje már tudtuk, hogy eljön ez a pont. Évekkel ezelőtt is megtörténhetett volna. A Harley-Davidson 2020-ra komplett elektronikai csomaggal felvértezve dobja piacra túramodelljeit. Az előfutár a nyáron tesztelt LiveWire volt.

Menetpróba: Energica EVA EsseEsse9

Találós kérdés: elektromos, prémium és nem a Tesla az. Nem is olyan könnyű, igaz?

Korábbi cikkeink