Alrovat - Túra

Túra: Laosz

Családos emberként a bennem lakozó, kalandra vágyó motoros énem nem túl meglepő módon háttérbe szorult. Aztán egyszer csak kirobbant, mint az Alien Ripley mellkasából... És mivel évtizedes biker cimborámat is hajtotta a felfedezés vágya, hamarosan egy irányba gurult a szekerünk. Átlagos polgári létünket két hétre a téli hónapokban tudtuk hátunk mögött hagyni.

Túra: Albánia

Albánia olyan hely, amit nem könnyen felejt el az ember. Így vagyok ezzel én is, 12 év után ismét visszatértünk Szkander bég, Ali Pasa, Enver Hoxha és a gyönyörűséges hegyek, tengerpartok és lenyűgöző épületek és romok földjére.

Magyar túra: Kelet-Gerecse

Ha úgy tetszik, Sándor Móricz maga volt a XIX. századi Travis Pastrana. Vakmerő lovas mutatványaitól a hideg rázta környezetét Budapesttől Bécsig, de híre egészen Angliáig jutott. A Pilis és a Gerecse koszorúzta völgyben fekvő családi birtok.

Túra: Indonézia, 3. rész Az ott egy cápa? Avagy Valami mászik a hátadon

Hol is fejeztük be indonéz élményeink ecsetelését... ja igen, eltelve a felelősség érzetétől, ami a Teremtőtől kapott szép napokkal való túlvilági elszámolást illeti, mégsem aludni mentünk azon a gyönyörű estén, hanem a La Planchába. Megjött az első Bintang, és ha még emlékeznek rá, Kedves Olvasóink, az üvegre csapódott párába csíkokat húztak a legördülő cseppek...

Magyar Túra: Pilis

A magyar motoros túrázók számára Dobogókő annyira evidens, mint a négyütem. A Budakalász‒Dobogókő közti 1111-es számú szent út olyan komoly motoros forgalommal dicsekedhet, hogy még figyelmeztető táblákkal is végigrakták, miszerint autósok és motorosok figyeljenek egymásra.

Túra: Indonézia - Színország, illatország

Kedves Olvasó! Nyisd meg elmédet, légy befogadó! Dőlj hátra, lazítsd el a nyakizmaidat, felejtsd el a megszokott dolgokat. Nézd meg ezt a képet itt. Egy virág, amilyen a trópusokon százával hullik a fákról. Először is, észre kell venned. Kicsi, törékeny, szép és illatos. Hagyd, hogy hasson rád.

Túra: Kuba

Lehet mótorkerékpárnak nevezni, mert egy alias BMW boxer hajtja láncz-áttétellel differencziálmű nélkül. Tán autó, mert négy kereke van-de nincs se oldala, se teteje? Egyik sem, mert sínen fut...

Túra: Pakisztán, 3. rész

Egyszer csak hatalmas dörej rázta meg a hajót, majdnem leestem az ágyról. Megszólalt a vészjelzés. Gyorsan megtömtem a zsebem keksszel, magamra kaptam a hosszú nadrágot és a pulóvert, mert ha el kell hagyni a hajót, ki tudja, mikor találnak meg minket a tenger közepén.

Magyar túra: Kelet-Gerecse

Ha úgy tetszik, Sándor Móricz maga volt a XIX. századi Travis Pastrana. Vakmerő lovas mutatványaitól a hideg rázta környezetét Budapesttől Bécsig, de híre egészen Angliáig jutott. A Pilis és a Gerecse koszorúzta völgyben fekvő családi birtok.

Túra: Pakisztán 2. rész

Idén én vagyok a 24. turista, aki Irán felől gépjárművel határt lép. Egyébként tényleg mindenki nagyon kedves volt velem Iránban, kaptam rengeteg ajándékot, a tenyerükön hordoztak.

Túra: Pakisztán 1. rész

Eddigi motoros túráim során Európa északi peremvidékeit látogattam meg, de úgy gondoltam, hogy az eddigi tapasztalatok birtokában már megpróbálkozhatok egy másik kontinens meglátogatásával. Ázsia felé kezdtem nézelődni.

A kétarcú ország II.

Az út rossz oldalán - Siklóernyővel cápaeledel - Afrikai Monte Carlo - Pisilni életveszélyes - Bálnatánc - Az utolsó vacsora - Vagyok, aki vagyok

A kétarcú ország - Túra: Dél-Afrika, 1. rész

Egy kedves ismerősöm e szavakkal bocsátott utamra: csodálatos hely, de este nyolc után ne menj ki az utcára.

Az MZ-s naplójából - Pakisztán 1. rész

Korábbi motoros túráim során Európa északi peremvidékeit látogattam meg, de úgy gondoltam, hogy az eddigi tapasztalatok birtokában már megpróbálkozhatok egy másik kontinens meglátogatásával. Ázsia felé kezdtem nézelődni.

2 KERÉK, 4 NAP, 5 ÁLLAM

Néha akkor történnek meg dolgok, amikor a legkevésbé számítunk rájuk. Így találtam magam elég váratlanul, életemben először Amerikában.

Himalaya riport II. rész

Reggel ágyba kaptuk a gyömbéres mézes teát, feltörtük a jeget a vizesvödrök tetején, megmostuk az arcunkat, az érdekesség kedvéért szippantottunk egyet a kísérőautóban lévő palackos oxigénből és nekivágtunk talán az egyik leglátványosabb napnak, bár ezt nehéz eldönteni.

Himalaya riport I. rész

A világ legmagasabb hágóin keresztülmotorozni próbára teszi még a legelrettenthetetlenebb utazókat is, de ezek azok az élmények, melyekből az élethosszig tartó emlékek születnek. A Himalája elnevezés a szanszkrit hima (hó) és alaja (otthon, haza) szavakból áll, ami annyit jelent: „a hó otthona", „a hó hazája". Helyes kiejtése - az elterjedt, ám helytelen Himalája helyett - Himálaja.

Még egy ötös

Nick Sanders tippjei hardcore túrázóknak, 2. rész

A király erdejében

Az Északi-középhegység egyik legemblematikusabb tagja a Börzsöny. A különleges kisugárzású hegységet nem szelik át keresztül-kasul közutak, hiszen belsejében nincsenek települések. Körülötte azonban annál több felfedezésre váró falvacska fekszik, amelyekből itt-ott azért bemerészkedhetünk a titkos rengetegbe.

Ha kicsi a világ

A világ egyik legnagyobb túramotorosa, Nick Sanders elárulja titkait és beavat bennünket, hogy miként motorozhatunk még annál is gyorsabban és messzebbre, mint ahogy azt valaha gondoltuk.

Korábbi cikkeink