Alrovat - Túra

A kétarcú ország - Túra: Dél-Afrika, 1. rész

Egy kedves ismerősöm e szavakkal bocsátott utamra: csodálatos hely, de este nyolc után ne menj ki az utcára.

Az MZ-s naplójából - Pakisztán 1. rész

Korábbi motoros túráim során Európa északi peremvidékeit látogattam meg, de úgy gondoltam, hogy az eddigi tapasztalatok birtokában már megpróbálkozhatok egy másik kontinens meglátogatásával. Ázsia felé kezdtem nézelődni.

2 KERÉK, 4 NAP, 5 ÁLLAM

Néha akkor történnek meg dolgok, amikor a legkevésbé számítunk rájuk. Így találtam magam elég váratlanul, életemben először Amerikában.

Himalaya riport II. rész

Reggel ágyba kaptuk a gyömbéres mézes teát, feltörtük a jeget a vizesvödrök tetején, megmostuk az arcunkat, az érdekesség kedvéért szippantottunk egyet a kísérőautóban lévő palackos oxigénből és nekivágtunk talán az egyik leglátványosabb napnak, bár ezt nehéz eldönteni.

Himalaya riport I. rész

A világ legmagasabb hágóin keresztülmotorozni próbára teszi még a legelrettenthetetlenebb utazókat is, de ezek azok az élmények, melyekből az élethosszig tartó emlékek születnek. A Himalája elnevezés a szanszkrit hima (hó) és alaja (otthon, haza) szavakból áll, ami annyit jelent: „a hó otthona", „a hó hazája". Helyes kiejtése - az elterjedt, ám helytelen Himalája helyett - Himálaja.

Még egy ötös

Nick Sanders tippjei hardcore túrázóknak, 2. rész

A király erdejében

Az Északi-középhegység egyik legemblematikusabb tagja a Börzsöny. A különleges kisugárzású hegységet nem szelik át keresztül-kasul közutak, hiszen belsejében nincsenek települések. Körülötte azonban annál több felfedezésre váró falvacska fekszik, amelyekből itt-ott azért bemerészkedhetünk a titkos rengetegbe.

Ha kicsi a világ

A világ egyik legnagyobb túramotorosa, Nick Sanders elárulja titkait és beavat bennünket, hogy miként motorozhatunk még annál is gyorsabban és messzebbre, mint ahogy azt valaha gondoltuk.

Italian way - Olaszország, Szicília 2. rész

Az Etna lábainál elterülő kisváros és környéke büszkén feszíthetne a világ legszebb turistaparadicsomai között. Jelenlegi állapotain azonban még az északabbról érkező olaszok is meghökkennek. Szerintük ez a terület egész Szicíliával együtt annyira elvadult, hogy nem is tartozik a hazájukhoz.

Túra: Latin Amerika - Utazz olcsón

Buenos Aires, Argentína, Dél-Amerika. Egy körülbelül 180 centi magas, enyhén kopaszodó, szemüveges férfit kerestem, akinek kétezer angol font volt a zsebében készpénzben. Azt is tudtam róla, hogy polárszűrők vannak nála. Az én szűrőim. És az én kétezer fontom.

Korábbi cikkeink