Alrovat - Portré

Egy rendhagyó motoros közösség

A Motorrevü olvasóinak is feltűnt talán, hogy újabban egyre többet foglalkozunk a motorozás egy szubkultúrájával, amelybe kisebb köbcentis café racerek, scramblerek, mopedek tartoznak. Hadd mutassunk be egy újabb közösséget, egy újabb szubkultúrát a szubkultúrán belül.

Az életemet köszönhetem a motorozásnak

Nagy János, az általunk ismert legidősebb motoros

Interjú Szloboda Tamással

Szloboda Tamást nem kell bemutatnunk a Motorrevü olvasóinak. Évente legalább egyszer meginterjúvoljuk őt, általában a motorozás jövőjéről, a piaci helyzetről, eladási statisztikákról szoktuk faggatni. Ezúttal egy új szerepben mutatkozik be.

10 éve a pályán

Idén ünnepli a magyar Mentőmotoros Szolgálat tizedik születésnapját. A jubileum alkalmából Varsányi Zoltánnal, a Magyar Mentőmotor Alapítvány kuratóriumi elnökével beszélgettünk

Kamarás Iván:

Gyermekkora óta rajong a motorozásért, de felnőttként kezdte. Mára elképzelhetetlennek tartja az életét nélküle.

A Világbajnok és Moto Guzzi

Exkluzív interjút készítettünk a világszinten jegyzett magyar motorépítővel, Sapkával.

Görbe Soma, utánpótlás-gyorsasági motorversenyző - Született motoros!

Be kell vallanom, meglepődtem első találkozásunkkor, hogy milyen kicsi. Ő Görbe Soma, 8 éves, második osztályos tanuló. Az iskolai tornasorban a harmadik legkisebb. És úgy motorozik, mint egy ördög. 50 köbcentis versenymotorjával nyélgázon köröz a pályán, térdét húzva kanyarodik, és minden adandó helyzetet kihasznál, hogy megelőzze ellenfeleit.

Aki újra feltalálta a sportmotort

Amikor a Honda 1992-ben bemutatta a FireBlade-et, fejére állt a motorosvilág, hiszen alkotója, Tadao Baba újradefiniálta általa a korszerű sportmotor fogalmát. Minden idők egyik legbefolyásosabb motorkerékpár-konstruktőrének igaz története.

Diagnózis: Motoritisz

Vérbeli angolként Hugh Laurie nem kevés fekete humort csempészett az amerikai Dr. House sorozatba. Botjával és borostájával a cinikus orvos mára kultusszá vált. A tévében House egy Fireblade-et vezet, a való életben Laurie kedvence egy Bonneville.

Németh Balázs - Lesz másik?

Németh Balázsról írtunk már pár éve. Akkor azt állítottuk, hogy a magyar motorsport egyik reménysége: hatéves kora óta motorozik és hatéves kora óta versenyzik. Élete első megmérettetésén – egy tehetségkutató Fétis Kupa versenyen - utolsó helyről indulva magabiztosan nyerte a futamot, a jóval rutinosabb harmadik helyezettnek egy teljes kört adva.

Ciao, Stefano - a Talma sztori II. rész

Vajon ki tudja a legjobban megítélni azt, hogy Talmácsi Gábor döntése merre irányítja 2007-es világbajnokunk életét és pályafutását? Erre kerestem a válaszokat, de azt hiszem, hogy a választ igazából nem találhattam meg, hiszen majd maga az élet és az idő dönti el, hogy 2011-es hiányzása a világbajnokságról átmeneti lesz-e vagy immár a végleges visszavonulást jelenti.

Örök motoros - Böröczky Józsefre emlékezünk

Ez így nem jó. Nagyon nem jó. Nem akarok írni. Nehezen rendeződnek a szavak egymás után, az ujjaimon, mintha mázsás súlyok lennének. Utálok búcsúzkodni, főleg most, hiszen ebben az esetben ez a búcsúzás a soha viszont nem látást jelenti.

Hulló csillag? - a Talma sztori I. rész

Tény, hogy egyetlen nemzetnek sincs annyi szentje, mint hazánknak. Az is tény, hogy egyetlen nemzetnek sem oly színes és persze sokszor tragikus a történelme, mint Magyarországnak. A motorsportban némi túlzással, de szentet avattunk 2007-ben. Csodák és véletlenek nincsenek. A magyar világbajnoki cím egyértelműen mennyei áldás volt a hazai motorsportnak, és ahogy azt már megszokhattuk, a történelem mindig ismétli önmagát és a tragédia sem maradt el.

"Én kis dolgokat nem álmodom!" - elhunyt Böröczky Pepi

Szombaton olvastam a hírt: meghalt Böröczky Pepi.  Pepi, akit nem lehet nem szeretni, akin nem lehet nem nevetni és akin nem lehet nem meghatódni.

Szász Károly - A mágus

Kisokoskodó, arról, hogyan adjunk el több motort piaci pangás idején. Ha semmi más nem segít, forduljunk mágiához.

Tihanyi Sándor, a magyar salakmotorsport élő legendája

Idén 30. versenyszezonjának vág neki a debreceni vaspapucsos, ami már önmagában kuriózumnak számít a speedway világában. Subi – ahogy salakos körökben becézik – a hazai bajnoki elsőségek és sikerek mellett nemzetközi szinten is letette névjegyét, hiszen többek között páros világbajnoki bronzéremmel, egyéni világbajnoki szerepléssel és Európa-bajnoki finalistás helyezésekkel dicsekedhet.

Lévai Ottó, az MT Klub vezetője

Egy motoros társaság összetartását erősen meghatározza vezetőjük elhivatottsága. Az MT Klub ebből a szempontból szerencsés helyzetben van, hiszen a klub szellemi atyja, első számú embere rengeteg energiát fektet belé.

Interjú Varga Ákossal

Varga Ákos (Alma) már régi motorosnak számít az Erzberg Rodeon. A viadal után arról kérdeztük, milyen a versenyző szemszögéből ez a néhány nap.

Bálint Mátyás, Magyarország legöregebb ducatisa

Baja régi városrészének teljesen átlagos utcácskájában áll egy öreg házikó. A kertben az egyszerű, kopott vaskapu mögött a házőrző pumi éppen a lábtörlőt tépi cafatokra, gazdája, a kedves öregúr elnézően megszidja. De valami kilóg az idilli képből: egy letakart superbike áll.

Hodola Richárd - A nehezebb úton

Az első motoros, aki teljesítette a Budapest-Bamako Rali hivatalos afrikai versenytávját.

Korábbi cikkeink