Alrovat - Ízelítő

Középkategóriás naked bike-ok

A szezon a nyakunkon van, az edző sorakozóra szólít. A Suzuki SV650 és a Yamaha MT-07 kevesebb mint 200 kilogrammos teletankolt tömeggel és az anabolikus szteroidokkal feltuningolt, 200 lóerős motorokkal ellentétben atletikus teljesítménnyel áll az erőpróba elé. Ott találkoznak az új, kihegyezett testtömegindexű Kawasaki Z650-nel.

Scramblerek

A homokba vájt kerék- nyomokat lassan elmossa a dagály. Pedig a három scrambler alaposan nekilátott, hogy életörömük lenyomatát otthagyják a laza talajon, a szárazföld és a tenger találkozásánál. Szabadstrand a BMW R nineT Scrambler, a Ducati Scrambler és az SWM Silver Vase 440 számára.

AlpenMasters 2016, Finálé

A Motorrad a Gran Paradiso, a Mont Blanc és a Matterhorn közötti mágikus háromszögben kereste a hegyek idei királyát. Hét modell harcol a címért: vajon ki fog nyerni a hatalmas hegymasszívumok lábánál elterülő lenyűgöző kanyardzsungelben?

AlpenMasters, 2. rész: Adventure kategória

Túra és száguldás: a túraendurókat gyakran úgy jellemzik, hogy ezek mindenre alkalmas járművek. A túrázás és az alpesi kanyargás esetében ez minden bizonnyal így is van. Vajon ez a helyzet ezzel a négy motorral is, amelyek különbözőképpen értelmezik a feladatot?

Power nakedek 1. rész

A jobb kéz 175 lóerőig adhat ki parancsot, a test védtelenül feszül neki az orkánnak, a szupersportos futómű arra csábít, hogy a végsőkig elmenjünk. Semmi kétség, a power nakedek a dolog érzelmi részét tekintve a motorozás csúcsát jelentik. Összehasonlító tesztünk első részében két- és háromhengeres, illetve V4-es erőforrással ellátott országúti gigászok indulnak egymás ellen.

Funfaktor

Egyesek a megjelenést, a hangot vagy a laza siklást élvezik, mások a dinamikát, a teljesítményt, a sebességet. De a dolog sava-borsa a kanyargásban rejlik. És ha ott gyorsan is kell menni, akkor rögtön fellángol a vita arról, hogy a motorkerékpárok melyik csoportja a legalkalmasabb erre a feladatra.

300-as sportmotorok

Az egyharmad literes sportmotorok szegmensén hosszú évekig a Kawasaki és a Honda osztozott. Aztán jött a KTM az egyhengeres RC 390-nel, most pedig itt van a Yamaha az R3-mal. Ez már kitesz egy géposztályt, ideje a megmérettetésnek!

Kis naked bike-ok

Nemcsak jól néz ki, de élvezetesen vezethető és nagyon kelendő is a KTM 390 Duke. A Kawasaki most az új Z300-zal próbál meg elcsábítani tőle vásárlókat. Vajon sikerülni fog neki a hadművelet? Képes lesz lázba hozni a kezdő motorosokat?

Korábbi cikkeink