Alrovat - Olvasóink motorjai

Ricsi és a Ducati 125 TS

Olvasóink a 2015/12-es számban már találkozhattak Deák Ricsi, a magyar Ducati-klub elnökének a nevével. Ezúttal egy újabb kincs kapcsán került lapunk hasábjaira.

Deák Ricsi Ducati Paul Smart LE-je

Ezerötszáz darabot gyártottak az LE-ből. Mára alig ezer példány fut a világ útjain. Itthon még üzletben sem nagyon lehetett látni. De azért van belőle…

Zsófi Honda Super Cubja

Olvasóink talán emlékeznek még rá, a lányra, akiről tavaly szeptemberben egy Yamaha SR400 tesztje kapcsán írtunk, akivel mágnesként kapcsolt össze minket az ő Super Cubja és a mi SR 400-asunk. Íme a lány, Zsófi, és a motor, egy Honda C50 megkapó története.

Honda GL1100 - A királyok királya

Maga a két keréken gördülő luxus és kényelem, egy külön kategória, bár ő is csak egy csupasz motorként kezdte. Most bemutatott példányunk a finom átalakítások mellett is őrzi eredeti szellemiségét.

BMW F 800 S - Hét év és 32 ezer kilométer

Régóta terveztem a tapasztalataim megírását, de mindig csak halogattam, amit így utólag nem bánok, mert időnként nem tudtam volna elfogultság nélkül írni, és az igazságtalan lett volna a típussal szemben. Tehát megpróbálok tárgyilagos maradni, és mivel végig szakszervizbe vittem a motort, pontos költségeket is tudok írni.Végül azért szántam rá magamat az írásra, mert szerintem méltatlanul kezd ez a típus elfeledetté válni.

Yamaha YBR250

A Yamaha 2006-ban mutatta be az YBR125 duplájára hizlalt változatát. A motorkiállításokon nem került a középpontba, hiszen voltak nála nagyobb és izgalmasabb motorok. Azonban az igény egyre nagyobb az olcsón fenntartható és megbízható gépekre, ez a motor pedig pont ilyen.

Kawasaki GPZ550

A gyár történelmében a Ninja szót a GPZ kifejezés előzte meg. Bizony! A zöld méregzsákok ezekből a fantasztikus gépekből alakultak ki, és technikájuk egész idáig vezethető vissza. Az 550-es gép teremtette meg a 600-as sportmotorok kategóriáját!

Yamaha XJ6 és Diversion - Olvasói teszt

Legyen véleményetek! Ezzel az utasítással kezdődött három, olvasóból lett kollégánk munkája a Mátrában, ahol két új Yamaháról, az XJ6 és a Diversion modellekről kértük a véleményüket.

Olvasói teszt

Július utolsó hétvégéjén második alkalommal hívtuk olvasóinkat egész napos közös tesztre. A szerkesztőség ezúttal a Yamaha új modellpárosát az XJ6-ot és az XJ6 Diversiont vagyis a Yamaha új, hatszáz köbcentis naked bike-jait ajánlotta a sorsolás útján kiválasztott jelentkezők figyelmébe, illetve a Mátra legszebb kanyarjait, bár azokat mindhárman jól ismerték már.

KTM tesztnap - Narancs

Kellett egy motor. Nem azért mert földúton járok dolgozni, és nem azért, mert nem férek el autóval a fák közt – motor kellett, és az narancs. Ennyi akkor elég volt. Vajon most is elég lenne? Hogy közelebb kerüljünk a válaszhoz, elmegyünk megnézni Jebuval az idei modelleket, mit mutat a színük egy teszt-túrán.

Ducati Monster 600 – Olvasói tapasztalatok

A motor szerintem a modernkori motortervezés etalonja, gyakorlatilag a naked stílus megalapítója, mellesleg gyermekkori álmom is, ezért ez a motorom...

Aprilia Scarabeo 50 DiTech - Olvasói teszt

Egy városi közlekedésre kitalált, kezdő robogót teszteltem kisebb hegyi kirándulás alkalmával, majd levezetésként próbára tettem a pesti utakon is. Lássuk hogy vizsgázott a kicsike!

Kawasaki GPZ 900 R Ninja - Olvasói teszt

Az öreg GS után szerettem volna valami nagyobb, kényelmesebb és gyorsabb bringát. Nem mintha a Suzi nem lett volna fürge, inkább a "legendákatakarokbirtokolni" kényszere vezetett. Elhatároztam, hogy nem hitelezek semmit, viszont a gyerek és tinédzserkori álmaimat megpróbálom valóra váltani.

KTM LC4 625 SC - Olvasói teszt

Bevezető: Két 125-ös gép után első „igazi” nagymotorom keresésekor egymásnak meglehetősen ellentmondó követelményeknek kellett (volna) megfelelnie a megvásárlandó darabnak. Legyen elég erős és kényelmes a hosszabb túrákhoz, ugyanakkor legyen elég könnyű és jól kezelhető terepezés során, mindezek mellé ne üzemóra szerint kelljen a karbantartásokat elvégezni és elérhető áron megvásárolható legyen. Lássuk, mennyire sikerült a dolog…

Hyosung GV 250 Aquila - Olvasói teszt

Pár évvel ezelőtt mikor megláttam ezt a típust, beleszerettem. Igaz csak 250 cm3, de V2-es szív dobog benne.  A mindennapi motorozáshoz megfelelő méretű, kényelmesen kezelhető motort ismertem meg benne, ráadásul az ára is igencsak a pénztárcám méretéhez igazított. Ezután következett a feleségem meggyőzése, hogy erre a motorra nekünk valóban szükségünk van. Nem volt egyszerű, de háromévnyi alkudozás után 2008. július elején megvettem második motoromat. A feleségem meggyőzésben sokat segített a Motorrevü ezen típusról íródott pozitív tesztje is. Továbbá a tulajdonomban inmár 4 éve hibátlanul üzemelő szintén dél-koreai gyártású személygépkocsi is.    

Keeway Knight 100 - Olvasói teszt

Hősünk bordómetál színben pompázik. A nap szikrázóan kacsintgat vissza a megannyi króm felületről. A motor plexivel, villa és oldaltáskával, és egyéb optikai tunninggal -pl. krómozott kormánysúly, sas sárvédők- felszerelve várja, hogy közelebbről is szemügyre vegyék.

Yamaha Slider - Olvasói teszt

Fogadjunk, hogy a forgalmi vizsga dátuma már közelgőben, vagy épp friss jogosítványod elkészülésének értesítőjét várod a postástól és ezen végtelen hosszúságúnak tűnő napok elütése csak is egyféleképpen lehetséges: újságokban és interneten bújod a létező összes lehetséges motortípus leírást, tesztet amit hamarosan vezethetsz. Engedd meg, hogy egy vagány, sportos, igazi fiatalos darabbal ismertesselek most meg. Ő Yamaháék kis vadóca, a SLIDER!

Honda Africa Twin - Olvasói teszt

A 80-as évek második felében izgatottan figyeltem a sporthírekben a Dakar Rally tudósításait, a hatalmas, kéthengeres Honda sorra nyerte a versenyeket. 89 Április 30.-án a hungaroringi SBK futamon Fred Merkelről beszélt mindenki, engem a célegyenes bejárata felett valami más babonázott meg.  A keleti motorokhoz szokott szemem nem tudott betelni a látvánnyal... ott áll előttem álmaim táltosa !  A Dakar négyszeres győztese, a Sivatag Királynője.

Hyosung GT 650 Naked (2006) - Olvasói teszt

Olcsó, időben és térben hosszú távon használható gépet kerestem magamnak.

Korábbi cikkeink