Alrovat - Új-motor teszt

Menetpróba: Honda Super Cub 125

Na, ezt hallgassák meg. Több mint százmillió legyártott Cub talált eddig gazdára. Ez a szám leírva így néz ki: 100 000 000, azaz egy darab egyes és nyolc darab nulla.

Menetpróba: Honda CB650R Neo Sports Café

A japánok megmaradtak a klasszikus receptnél: soros négyhengeres motor, stílusos megjelenés és majdnem száz lóerő. A végeredmény egy ütős naked, amiről senki sem akar majd leszállni!

Menetpróba: Husqvarna Svartpilen 701

Fodrásznál hónapok óta nem jártam. És egyáltalán, felülhetek én erre csupasz képpel? A fenébe, hova tettem az álszakállamat?

Másodvélemény: BMW R 1250 GS

Elsősorban magának adta fel a BMW a leckét, innen hova tovább? Lehet, hogy elérkeztünk a Tökéletes Motorhoz és innen vége?

Bemutató: 2020-as Harley-Davidson-újdonságok

A Harley-Davidson sem várhatott tovább az egyre elterjedtebb menetasszisztensek bevezetésével.
Ezentúl a keményfiúkra is digitális őrangyalok vigyáznak.

Már majdnem teszt: Zero DSR Black Forest Edition

Aki még mindig úgy gondolja, hogy az elektromos motorok unalmasak vagy csak az ökorajongóknak valók, hatalmasat téved. A Zero közel áll ahhoz, hogy motorkerékpárjai rendes hatótávolság mellett még élvezetesek is legyenek. Három héten át motorozhattunk a Black Foresttel, most beszámolunk a tapasztalatokról.

Menetpróba: Triumph Speed Twin

Power naked, modern classics, neo-roadster. Felejtsük most el a salesesek marketingszövegét! Ez a Triumph képes arra, hogy elsőrangú klasszikus motorkerékpárként megörvendeztesse szívünket.

Menetpróba: BMW C 400 GT

Hogy lehet a legélvezetesebben mozogni egy nagyvárosban? Természetesen két keréken. Legyen szó bármelyik európai városról, fiatalok és idősebbek, férfiak és nők választják ezt a közlekedési formát. És kicsit közelebbről megvizsgálva, azonnal látszik, hogy ezek nagy része robogó. Kicsik, fürgék, könnyen kezelhetőek, pakolhatóak, bárhol leparkolhatóak, olcsón üzemeltethetőek, és mindnek sajátos stílusa van.

Menetpróba: Honda CBR650R

A motorválasztás gyakran kompromisszumokkal jár. A 2019-es Honda CBR650R pont ezt a kényszert igyekszik megszüntetni. A Honda a sportos beállítottságú pilótáknak kínál gépet, anélkül, hogy veszélybe sodornák a praktikumot vagy a kényelmet. Vajon sikerült?

Menetpróba: KTM 1290 Super Duke GT

A sport és a túra zseniális kombinációja.

50 000 km Tartósteszt: Harley-Davidson Sportster XL1200CA

Húsz évvel ezelőtt járt már nálunk egy 1200-as Sportster tartóssági teszten. Az a példány akkor nagyon megbízható volt. A Sportster név ma már egész modellcsaládot jelöl. Az 1200-as motor megmaradt. De vajon a megbízhatóság is?

Menetpróba: Kawasaki W800 Street

Valamit megérinthet az ember tudatalattijában. Hogy az arányai teszik-e, vagy egy-egy formai megoldás hat-e ránk, nehéz megmondani. Tény, kevés motor kap ennyire egyöntetű tetszésnyilvánítást.

Menetpróba: Ducati Panigale V4 R

Óriási várakozás előzte meg a Panigale V4 R-t, a Ducati következetesen versenypályára belőtt superbike-ját, amelynek motorja a legrövidebb löketű, a legpörgősebb, és a maga 221 LE teljesítményével egyúttal a legizmosabb is a maga nemében. Először Jerezben adott ízelítőt abból, amit tud. Nem is akármilyet!

Összehasonlító teszt: Bobberek

A Thin Lizzy-fiúk már anno 1976-ban tudták, hogy általában semmi jót nem hoz, ha rosszfiúk szállják meg a várost. Pedig ez a három sötét szemüveges úr semmiféle fenyegetést nem jelent. Békés szándékkal érkeznek, hiszen bobberekkel jönnek.

Villámteszt: E-Schwalbe

Rendkívül népszerű volt az NDK-ban a suhli Simson-gyár Schwalbe robogója. A német újraegyesítés után is az maradt, mivel legálisan lehetett vele 60 km/h-val közlekedni 45 km/h helyett. 2017 óta létezik egy 45 km/h-ban limitált végsebességű, villanymotoros utódja, sőt, nem régóta 90 km/h-ra képes elektromos változatban is kínálják.

Menetpróba: Moto Guzzi V85TT

Vegyük azt az esetet, hogy valaki szereti a túraendurókat, de nem akar beállni a BMW-sek sorába és GS-t vásárolni. Ha KTM es sem akar lenni és a japánok sem érdeklik, kedveli az olasz sármot, de az ár sem mindegy, akkor marad a ...

Egy mégis igaz történet - Honda CB900 Bol d’Or F2

Önök elhinnék? Közel negyvenéves, de csak tizenhatezer kilométer van benne. És nem egy elfeledett pincében töltötte az elmúlt négy évtizedet.

Menetpróba: 2020-as Husqvarna endurómodellek

Idilli környezet, a szlovákiai Körmöcbánya mellett lévő enduró- és krosszpálya adott otthont a Husqvarna 2020-as modelljeinek tesztelésére. A tesztnap időjárása tökéletes volt, hiszen egész napos napsütés és kellemesen hűvös hegyi levegő jellemezte. A hűs levegő nemcsak a pilótának, de a motoroknak is kedvezett.

Menetpróba: KTM 690 SMC R és 690 Enduro R

Hová is menjen a motoros februárban tesztelni? Ne legyen túl messze, de ne is fagyjon le az ember lábujja. Jó kérdés. A KTM csapata talált jó helyszínt, Európa déli csücskében, a portugáliai Lagos melletti Forma 1-es pályán kiváló körülmények és a KTM idei 690-es modelljei vártak minket.

Menetpróba: Honda CB500X

Ott volt eddig is, csak éppen nem rá figyeltünk. Éppen itt az ideje, hogy végre kilépjen az árnyékból és megmutassa erényeit.

Korábbi cikkeink