Alrovat - Összehasonlító teszt

Régi kontra új: Suzuki SV 650 S és SV 650 X

A tavaly piacra került SV650X-ben tovább él a mintegy két évtizede bemutatott, mintaszerűen pörgős és rugalmas V2-es motorral szerelt Suzuki SV650 szelleme. Lássuk, mi változott a kezdetek óta eltelt közel húsz esztendő alatt! És, ami még fontosabb: mi pont olyan, mint azelőtt volt?

Összehasonlító teszt:a legkeményebb superbike-ok, 2. rész Irány az országút!

A versenypálya után a superbike-oknak az országúton is bizonyítaniuk kell.

Régi kontra új: Honda XRV650 Africa Twin és Africa Twin CRF1000L DCT Adventure

Ikrek harminc év korkülönbséggel - elég paradox, nem? Persze más jelentése is van az angol „twin" szónak, ráadásul itt nem testvérekről, hanem inkább nagypapáról és unokáról beszélhetünk. Nézzük, miben hasonlítanak egymásra, és miben különböznek egymástól!

Összehasonlító teszt: Ducati XDiavel S vs. Harley-Davidson FXDR 114

Előre látható, hogy jó szórakozás lesz a két macsó motor összecsapása. A Ducati és a Harley V2-ese annyira erős, hogy majdnem elforgatják a széles hátsó kereket az XXL méretű abroncsokon. De a két power bike minden hasonlósága ellenére a köztük lévő különbségek is jelentősek - nem csak a lökettérfogat terén.

Összehasonlító teszt: BMW R nineT (Option 719) és Honda CB1000R

Személyiségteremtő erejük van a színeknek. A CB1000R-nek és az R nineT-nek ráadásul eleganciát is kölcsönöznek. A Honda ezüstösen fénylik a rajta lévő alumíniumfelületek hatására, a BMW aranyos színezetet kap a mart alkatrészeitől. Lássuk, melyik tündököl jobban kettejük közül!

Összehasonlító teszt: a legkeményebb superbike-ok

Nagyobb a lökettérfogatuk vagy a teljesítményük, vagy mindkettő, több bennük a technika, jobb a felszereltségük, és többe kerülnek. Csökkenésről a 2019-es évjáratú superbike-oknál kizárólag a tömeg és a köridő terén beszélhetünk. Versenypályán és országúton lebonyolított összehasonlító tesztünk ennek megfelelően szédítően gyors utazás lett.

Összehasonlító teszt: Yamaha Ténéré 700 vs KTM 790 Adventure

Két „trendi" túraenduró. Az új KTM 790 Adventure és a Yamaha Ténéré 700 egyaránt túlzásoktól mentes, mértéktartó motorkerékpár. A „kevesebb néha több"-bölcsesség jegyében, következetes fejlesztőmunka eredményeként születtek meg.

Összehasonlító teszt: BMW K 1600 Grand America és Honda GL 1800 Gold Wing Tour DCT Airbag

Amerika a feneked alatt, Amerika a gondolataidban, Amerika a navi kijezőjén. A hathengeres gigamotorok, a Gold Wing Tour DCT és a K 1600 Grand America egy számmal nagyobbak a megszokottnál, ezért a határtalan lehetőségek országában kelünk velük útra. Amelyen egyrészt nem oda érkezünk, ahová szerettünk volna, másrészt a versenyben nem a kiegyensúlyozottabb szupertúragép bizonyul jobbnak.

Összehasonlító teszt: középkategóriás crossoverek BMW F 750 GS, Kawasaki Versys 650, Suzuki DL650 V-Strom, Yamaha Tracer 700

Különböző motorkerékpárok - köztük endurók és sport-túramodellek - vonásait ötvözi a cikkben szereplő négy gyártmány, a Kawasaki Versys 650, a Suzuki V-Strom 650, a Yamaha Tracer 700 és a BMW F 750 GS. Úgy is mondhatnánk, hidat vernek a kétkerekűek említett fajtái között. Apropó hidak: rengeteg van belőlük Hamburgban és az oda vezető úton. Irány az Elba-parti metropolisz!

Összehasonlító teszt: Honda C 90 Super Cub, Honda C 125 Super Cub

Engedjék meg, hogy egy személyes vonalon közelítsem meg cikkünk témáját, hadd meséljem el, én hogyan ismerkedtem meg ihletőjével, az 1958-ban világot látott Super Cubbal. A személyes vonallal a technikai részletek rajongói sem veszítenek sokat, az eredeti Super Cub, és idén reinkarnálódott 125-ös változata nem büszkélkedhet említésre méltó high-tech megoldásokkal.

Összehasonlító teszt MT-09 koncepciók

A skat kártyajátékban nagy téttel tud játszani, aki rendelkezik ászokkal. A Yamahának mindjárt négy, sőt, a Tracer alapkivitelével együtt öt is van belőlük. Lássuk, melyik a legígéretesebb a pompás háromhengeres motorral szerelt modellváltozatok közül!

Összehasonlító teszt: BMW R nineT Scrambler és Ducati Scrambler 1100 Special

Már csaknem kilencvenéves minden idők egyik legnagyobb bluesslágere. Az ötvenes években lett világhírű Muddy Waters-féle változata, azóta számtalan művész dolgozta fel vagy értelmezte újra. Az egyik közülük Jeff Beck gitárvirtuóz, aki 2001-ben Imogen Heap kíséretével adta elő. Hogy mi köze mindennek a scramblerekhez? Megtudják, ha tovább olvasnak!

Összehasonlító teszt: MV Agusta Brutale 800 RR, Triumph Street Triple RS, Yamaha MT-09 SP

Új elit csapat jelent meg a feltétlen motorozási élmény ligájában: 800 köbcentis naked bike-ok alkotják, az átlagosnál erősebb motorral és jobb futóművel. Egyúttal nemzetközi is a mezőny, Japánt, Angliát és Olaszországot képviselik a tagjai.

Régi kontra új: Suzuki SV650S és SV650X

A tavaly piacra került SV650X-ben tovább él a mintegy két évtizede bemutatott, mintaszerűen pörgős és rugalmas V2-es motorral szerelt Suzuki SV650 szelleme. Lássuk, mi változott a kezdetek óta eltelt közel húsz esztendő alatt! És, ami még fontosabb: mi pont olyan, mint azelőtt volt?

Összehasonlító teszt: KTM 790 Duke és KTM 1290 Super Duke R

Hmmm, milyen jó is lenne nyeregbe pattanni, és motorozni egyet a hétvégén! Csak úgy, bele a nagyvilágba! Közben tisztázni lehetne a kérdést: vajon melyik az igazi „szuper" Duke, az új 790-es vagy az 1290-es változat? Akár indulhatunk is!

Összehasonlító teszt: Retró bike-ok

A chopperek és a cruiserek után a retró motorok is kiszálltak a mókuskerékből. Ettől persze még nem illethetők a korszerűtlenség vádjával. Legutóbb a BMW R nineT és a Kawasaki Z900RS adott számot róla, hogy igen is van létjogosultsága 1000 pontos összehasonlító tesztünkön.

Középkategóriás Crossoverek Összehasonlító Teszt

Különböző motorkerékpárok - köztük endurók és sport-túramodellek - vonásait ötvözi a cikkben szereplő négy gyártmány, a Kawasaki Versys 650, a Suzuki V-Strom 650, a Yamaha Tracer 700 és a BMW F 750 GS. Úgy is mondhatnánk, hidat vernek a kétkerekűek említett fajtái között. Apropó hidak: rengeteg van belőlük Hamburgban és az oda vezető úton. Irány az Elba-parti metropolisz!

Összehasonlító teszt: középkategóriás naked bike-ok

A Triumph Street Triple RS-sel és a Suzuki GSX-S 750-nel mérte össze tudását az új Ducati Monster 821. Három gyártmány, három különböző motorkoncepció. Lássuk, melyiktől várhatjuk a legnagyobb vezetési élményt!

Összehasonlító teszt: Crossoverek

Miközben több, mint ötvenezer ember élvezi a legek rockfesztiválját, és találkát adnak egymásnak a Nordschleifén a világ minden tájáról érkezett benzinjunkie-k, mi kétkerekű barangolásra indulunk az Eifelben. Különböző motorkoncepciók jegyében fogant funbike-okkal, amelyek kiválóan alkalmasak túrázásra is. Ne is halogassuk tovább az indulást, legfőbb ideje, hogy csillapítsuk kilométer- és kalandszomjunkat!

A2 es sportgépek összehasonlító tesztje

A Kawasaki új Ninja 400-asa szeretné megszerezni az első helyet a kezdő A2-es sportmotorok közt. Vajon a természete is illik gyorsnak tűnő dizánjához? A Honda CBR 500 R-rel, a KTM RC 390-nel és a Yamaha YZF-R3-mal tett összehasonlításból kiderül.

Korábbi cikkeink