Alrovat - Összehasonlító teszt

Összehasonlító teszt: 48 lóerős motorok

A2-es jogosítvánnyal legfeljebb 48 LE teljesítményű és 0,27 LE/kg teljesítménysúlyú motorkerékpárt vezethet az ember. Hat gyártó hat, merőben eltérő típusán keresztül mutatjuk be olvasóinknak, mi minden fér bele a szabályok adta keretbe.

Összehasonlító teszt: Scramblerek

Egyre ritkábbak az igazi újdonságok a kétkerekűek mind szerteágazóbb és színesebb kínálatában. A legutóbbi az Indian nevéhez fűződik: piacra dobta az első sorozatgyártású flat trackert. Nagyon retró, nagyon sármos és nagyon erős lett az eredmény. Akár a Ducati és a BMW izmos scramblereivel is felveheti a versenyt.

Alpenmasters 2. rész: Adventure XL

Nézzünk bármilyen területet, az XL formátumú túraendurók mindig az élen vannak. A forgalomba helyezési statisztikákban éppúgy, mint az alpesi hágókon. Aki megtapasztalja a nagy erőforrások erőteljes lendületének és a hosszú lábú futóművek gyengéd kényelmének kombinációját, az tudja, miért.

Összehasonlító teszt: Bobberek

A Thin Lizzy-fiúk már anno 1976-ban tudták, hogy általában semmi jót nem hoz, ha rosszfiúk szállják meg a várost. Pedig ez a három sötét szemüveges úr semmiféle fenyegetést nem jelent. Békés szándékkal érkeznek, hiszen bobberekkel jönnek.

Összehasonlító teszt: Superbike-ok, 1. rész

Nagyobb a lökettérfogatuk vagy a teljesítményük, vagy mindkettő, több bennük a technika, jobb a felszereltségük, és többe kerülnek. Csökkenésről a 2019-es évjáratú superbike-oknál kizárólag a tömeg és a köridő terén beszélhetünk. Versenypályán és országúton lebonyolított összehasonlító tesztünk ennek megfelelően szédítően gyors utazás lett.

Topteszt: Kawasaki Ninja 125 és Z125

Ne aggódjanak, nem a híres Shakespeare-műből fogunk idézeteket közölni az alábbiakban. Csupán arról van szó, hogy a Kawasaki a „The toughest choice" szlogennel reklámozza új 125 köbcentis motorjait. Lássuk, tényleg olyan nehéz-e választani közülük!

Alpen Masters összehasonlító teszt 1. rész

Le és fel, újra és újra: a világ legnagyobb összehasonlító tesztjén 20 motorkerékpár mutatja meg, mire képes a hegyek között - most a Dolomitok kanyardzsungelében. Az első részben a túramotorok és a középkategóriás túraendurók osztályában mérik össze tudásukat a modellek.

Összehasonlító teszt: Honda C 90 Super Cub, Honda C 125 Super Cub

Engedjék meg, hogy egy személyes vonalon közelítsem meg cikkünk témáját, hadd meséljem el, én hogyan ismerkedtem meg ihletőjével, az 1958-ban világot látott Super Cubbal. A személyes vonallal a technikai részletek rajongói sem veszítenek sokat, az eredeti Super Cub, és idén reinkarnálódott 125-ös változata nem büszkélkedhet említésre méltó high-tech megoldásokkal.

Összehasonlító teszt: BMW R 1250 GS HP és Honda Africa Twin

Az új BMW R 1250 GS HP-változata most terepen is bizonyítani akar, például a Honda Africa Twinnel szemben is. Induljon a párbaj hegynek fel, amelynek végén az egyik hegymászót megkoronázhatjuk.

Összehasonlító teszt: Ducati Multistrada 1200 Enduro Pro és Multistrada 1260 Enduro

Úgy tartja a mondás, hogy a sport a társadalom tükre. Lehet, hogy a túraendurók is azok. Az biztos, hogy az irántuk tanúsított élénk kereslet hűen leképezi a jelenleg uralkodó outdoor trendet. Talán nem meglepő, hogy a Ducati legutóbb épp a Multistradák legvagányabb képviselőjét, az endurót újította meg.

Összehasonlító teszt: sportos crossoverek

Cikkünkben négy különböző variációt mutatunk be Önöknek sportcrossover témára. Mindegyik modell más és más, ami viszont közös bennük, az a nagyfokú kényelem, a sportos irányíthatóság, a legkorszerűbb elektronika és a félaktív futómű.

Háromhengeres naked összehasonlító teszt: MV Agusta Brutale 800 RR, Triumph Street Striple RS és Yamaha MT-09 SP

Új elit csapat jelent meg a feltétlen motorozási élmény ligájában: 800 köbcentis naked bike-ok alkotják, az átlagosnál erősebb motorral és jobb futóművel. Egyúttal nemzetközi is a mezőny, Japánt, Angliát és Olaszországot képviselik a tagjai.

Régi kontra új: Suzuki SV 650 S és SV 650 X

A tavaly piacra került SV650X-ben tovább él a mintegy két évtizede bemutatott, mintaszerűen pörgős és rugalmas V2-es motorral szerelt Suzuki SV650 szelleme. Lássuk, mi változott a kezdetek óta eltelt közel húsz esztendő alatt! És, ami még fontosabb: mi pont olyan, mint azelőtt volt?

Összehasonlító teszt:a legkeményebb superbike-ok, 2. rész Irány az országút!

A versenypálya után a superbike-oknak az országúton is bizonyítaniuk kell.

Régi kontra új: Honda XRV650 Africa Twin és Africa Twin CRF1000L DCT Adventure

Ikrek harminc év korkülönbséggel - elég paradox, nem? Persze más jelentése is van az angol „twin" szónak, ráadásul itt nem testvérekről, hanem inkább nagypapáról és unokáról beszélhetünk. Nézzük, miben hasonlítanak egymásra, és miben különböznek egymástól!

Összehasonlító teszt: Ducati XDiavel S vs. Harley-Davidson FXDR 114

Előre látható, hogy jó szórakozás lesz a két macsó motor összecsapása. A Ducati és a Harley V2-ese annyira erős, hogy majdnem elforgatják a széles hátsó kereket az XXL méretű abroncsokon. De a két power bike minden hasonlósága ellenére a köztük lévő különbségek is jelentősek - nem csak a lökettérfogat terén.

Összehasonlító teszt: BMW R nineT (Option 719) és Honda CB1000R

Személyiségteremtő erejük van a színeknek. A CB1000R-nek és az R nineT-nek ráadásul eleganciát is kölcsönöznek. A Honda ezüstösen fénylik a rajta lévő alumíniumfelületek hatására, a BMW aranyos színezetet kap a mart alkatrészeitől. Lássuk, melyik tündököl jobban kettejük közül!

Összehasonlító teszt: a legkeményebb superbike-ok

Nagyobb a lökettérfogatuk vagy a teljesítményük, vagy mindkettő, több bennük a technika, jobb a felszereltségük, és többe kerülnek. Csökkenésről a 2019-es évjáratú superbike-oknál kizárólag a tömeg és a köridő terén beszélhetünk. Versenypályán és országúton lebonyolított összehasonlító tesztünk ennek megfelelően szédítően gyors utazás lett.

Összehasonlító teszt: Yamaha Ténéré 700 vs KTM 790 Adventure

Két „trendi" túraenduró. Az új KTM 790 Adventure és a Yamaha Ténéré 700 egyaránt túlzásoktól mentes, mértéktartó motorkerékpár. A „kevesebb néha több"-bölcsesség jegyében, következetes fejlesztőmunka eredményeként születtek meg.

Összehasonlító teszt: BMW K 1600 Grand America és Honda GL 1800 Gold Wing Tour DCT Airbag

Amerika a feneked alatt, Amerika a gondolataidban, Amerika a navi kijezőjén. A hathengeres gigamotorok, a Gold Wing Tour DCT és a K 1600 Grand America egy számmal nagyobbak a megszokottnál, ezért a határtalan lehetőségek országában kelünk velük útra. Amelyen egyrészt nem oda érkezünk, ahová szerettünk volna, másrészt a versenyben nem a kiegyensúlyozottabb szupertúragép bizonyul jobbnak.

Korábbi cikkeink