Alrovat - Használt

Használt-motor: Yamaha T-max

A 2001-ben bemutatott Yamaha T-Max nagy népszerűségnek örvend, köszönhető ez kényelmének, teljesítményének és megbízhatóságának. A Magyarországra érkezett import robogók között az egyik kedvenc volt, lássuk, miért is!

Használt motor: Honda PCX 125

Egyeseknek napi munkaeszköz, valakinek dédelgetett gyöngyszem a garázsában. Egy biztos, a Honda PCX 125 remek választás mindenkinek, aki kedveli a praktikumot, szeretne gyorsan és olcsón közlekedni. Esetleg leugrani Siófokra egy nyári hétvégén, pár BKV-jegy árából.

Használtmotor-teszt: KTM 390 Duke

A KTM-et óriási mélypontról hozta vissza a Duke megjelenése annak idején, mára pedig ez a modellcsalád lett a legnépszerűbb az osztrákok gépei közül. A 390-es egy a legjobb technikai paraméterekkel rendelkező A2-es motorok közül.

Használtmotor-teszt: Suzuki AN400 Burgman

A Suzuki maradandót alkotott 1998-ban, ennél nagyobb robogó akkoriban nem készült. A Burgman 400-as új fejezetet nyitott a robogózásban. Mára pedig beírta magát a díványmotorok történelmébe.

Díványt, retrót vagy sportosat? Használt olasz 500-as nagyrobogók

Vajon melyik a legjobb vétel az olasz 500-as nagyrobogók közül? A Piaggio azonos blokkjával készült, mégis eltérő karakterű és megjelenésű motorokat hasonlítottunk össze.

Használt-motor: Kawasaki ER-6n

Megjelenésekor a Kawasaki ER-6n izgalmas új formavilágával és alacsony árával sokak szívét megdobogtatta. Olyannyira sikeres lett, hogy két ráncfelvarrást is megélt tízéves pályafutása alatt. Használtan is rendkívüli népszerűségnek örvend, sokan választják kezdő és újrakezdő motornak.

Használtmotor-teszt: Honda CB600F Hornet

20 évvel ezelőtt, olaszországi üzeméből indította hódító útjára a Honda az azóta tömegcikké vált CB600F Hornetet. A lódarázs híresen megbízható, jól motorozható modell hírében áll, sokaknak ez volt az első nagymotorja.

Használt motor: BMW 1200 GS

A BMW 1200 GS terepre és aszfaltra egyaránt tökéletes eszköz. Hű marad hagyományaihoz, miközben egyre tökéletesebbre csiszolódik. A túrázók egyik kedvence játékszere Amerikától Új-Zélandig, Svédországtól Tűzföldig. Hazánkban ez a típus volt a harmadik legnépszerűbb külföldről behozott használt motorkerékpár. Ez természetesen nem véletlen, hiszen a bajor gyártó túragépe híresen megbízható sokoldalúsága mellett.

Használt teszt: Yamaha TDM850

A pápaszemes motor 1991-ben robbant be. Nem klasszikus, nem szupertúrázó, de mindegyikből van benne - ezekkel a szavakkal hirdette a Yamaha az első TDM850-et. A nagy rugóutakkal rendelkező, széles kormányú, magas kétkerekűből az első komolyabb modellváltásig 100 000 darabot adtak el belőle világszerte. Hazánkban azonban nem volt túl kelendő, használtan viszont annál inkább! Tavaly összesen 85 darabot hoztak be külföldről.

Használt motor: Suzuki DR-Z400

A DR 350 utódjaként jött létre, nyomban három változattal is készült, mára beírta magát a megbízható motorok történelmébe.

Használtmotor-teszt: Kawasaki ZZR1400

A motorok széles kínálatában van egy szűk szegmens, mely első hallásra nem tűnik túlzottan racionális választásnak és sokan úgy gondolják, hogy csak arra valók, hogy az ember kompenzáljon. A ZZR1400 bebizonyította, hogy kár a sztereotípiákat tovább görgetni, megismerve rájövünk, miért van kevés eladó példány a piacon.

Használtmotor-teszt: KTM 990 Super Duke

A KTM, 990 Super Duke-hoz készített, Japánban játszódó egykori reklámfilmje mindent elárult. A konkurensek provokációja nem volt véletlen, de alaptalan sem. Őrült masinát dobtak az ezres nakedek piacára, ami jobban hasonlított egy streetfighterre kinézete és viselkedése alapján is mint társai. Ahogy a csípős, ez se jön be mindenkinek, de akinek igen, az falni fogja! Használtan még a házat sem kell eladni érte, hogy megszerezd.

Használtmotor-teszt: Ducati Hypermotard 1100

A Ducati történelmében nem az első és vélhetően nem is az utolsó olyan modell volt a Hypermotard, ami elsőre nehezebben értelmezhetőnek tűnt. Az, hogy tíz év elteltével is él és virul a család, viszont azt jelenti, hogy az ötlet jó volt.

Használtmotor teszt: Honda NC 700

A motorgyártás picit olyan, mint a horgászat. Lehet speckó a bot és élethű a csali, ami tengeri szörnyek befogására lett tervezve, ha mi a falu végi tóra járunk pecázni. A motoroknál sem egyértelmű, hogy mi a legjobb. Hétköznapok bajnokai ritkán válnak élsportolókból. Az NC remek példa arra, milyen is egy igazi mindenes.

Használtmotor-teszt: Triumph Speed Triple 1050

A Speed Triple a bizonyíték rá, hogy néha merni kell tizenkilencre is lapot húzni a siker érdekében. A Triumph nem is egyszer kísérelte meg a bravúrt a modell története során, eddig sikerrel. Lehet, hogy cinkelt lapokkal játszanak?

Használtmotor-teszt KTM 990 SUPER DUKE

Adrenalinfüggő Provokátor

Aktuálisabb, mint valaha - Használtmotor-teszt: Suzuki GSX 1200

A piaci trendek gyors változása érdekes dolgokat eredményez. Ilyen az, amikor egy megalkotott termék a születésekor nem annyira sikeres, aztán húsz év elteltével sorra ontják a gyárak a hozzá nagyon hasonló formákat és megőrülnek érte az emberek. Élheti másodvirágzását ennyi idő elteltével egy motor?

Ingázó bogár - Aprilia Scarabeo 250/300

Az ingázók és a nagyobb városokban rendszeresen nyüzsgők fejében a reggeli dugóban ülve, állva rendre megfogalmazódik a gondolat: Miért nem motorral jöttem?! Miért nincs egy robogóm? És akkor még csak a bejutásnál tartunk, a parkolási nehézségekről, költségekről nem is beszéltünk. Jelenlegi tesztünkkel azoknak szeretnénk segíteni és gondolatot ébreszteni, akik rendszeresen mantrázgatják a fenti kérdéseket, de még valamilyen okból kifolyólag nem lépték meg a váltást.

Egy évtizednyi bizonyíték - Kawasaki Z1000 2003‒2013

A vizsgált első három generáció a külsőségek tekintetében jelentős eltérést mutat egymástól. A konstrukció alapja és a mögötte meghúzódó tervezési ideológia viszont mindvégig változatlan maradt. Vajon megbízhatóság terén akad eltérés közöttük?

ÖRÖKIFJÚ - Yamaha MT-03 használt teszt

A Yamaha MT modellcsalád a motorgyártás történetének egyik, ha nem a legsokszínűbb társasága. Az első egyedek megjelenésekor joggal hihettük azt, hogy a Yamaha tesztel minket, figyeli, hogy hol a határ, meddig lehet elmenni a létező kategóriák határainak lerombolásában. Ilyen kor szülöttje az MT03.

Korábbi cikkeink