Alrovat - Körkép

FÉNY-JÁTÉK

A figurák - H7-es izzók - már a táblán. A játéktér egy Kawasaki Z800 fényszórója. Vajon az izzógyártók milyen stratégiát követnek - nagy fényerő vagy olcsó ár? Csak az egyik győzhet. 15 izzó mérkőzik meg egymással a laborban.

OBJEKTÍV MÉRÉSEK

Jól irányba néz a kamera objektívje? Indulhatunk - csapó! Egy gyári motor videomobillá való átalakításával három árkategóriában tizenegy akciókamerát teszteltünk. Érdekes eredmények születtek.

Túraabroncsok 3. rész

Ha már GS, akkor neki kell indulnunk a nagyvilágnak. Mondja ezt az egónk. Ide hát a bütykös profilokkal. Mi történik viszont akkor, ha aszfalton kell maradnunk? Gumitesztünk harmadik részében a két világ közti legjobb köztes megoldást keressük.

Túraabroncsok 2. rész

Az ABS és a kipörgésgátló nélkülözhetetlen ahhoz, hogy az olyan túraendurókat, mint a BMW R 1200 GS biztonságosan átmanőverezzük a vizes terepen. Az igazi előnyöket azonban a megfelelő gumi biztosítja. Öt enduróabroncsnak kell megmutatnia, hogy melyikük rendelkezik a legnagyobb tapadási tartalékokkal ‒ nem csak esőben.

Túraabroncsok 1. rész

Az olyan gyors túragépeket, mint a Yamaha FJR1300A, mintha egyenesen ilyen egyhetes európai turnéra tervezték volna. Mi történik viszont akkor, ha az ehhez illő túraabroncsokat egy kompakt korzikai körúthoz húzzuk fel a motorokra? Már három nap is elég arra, hogy néhánynak közülük lejárjon a szavatossága. Hat túraabroncs egy 4000 kilométeres teszten.

Gerincprotektor-vásárlás - Védd magad!

Minap szembesültem egy szomorú statisztikával, miszerint a motoros balesetek során a leggyakrabban a végtagok, főleg a lábak sérülnek. De van itt egy másik riasztó adat: a gerincet érő traumák a legsúlyosabbak, azaz itt az idő, hogy befektessünk egy hátprotektorba is.

Fűthető motoros felszerelések - Télen is melegen

A téli ruházati cikkek bemutatásával foglalkozó sorozatunk előző cikkében a passzív védelmet nyújtó téli alsóruházati termékek közül szemezgettünk. Saját testünk hőtermelő képessége azonban véges, néha nem árt egy kis rásegítés. Szerencsére a gyártók ezen a téren is folyamatosan fejlesztenek, és ezek az okos szerkezetek a hazai motoros üzletekben is kaphatók.

Téli alsóruházat - Ha hideg van

A téli motorozás kulcsa a megfelelő hőérzet kialakítása. Nincs olyan motoros ruha, melynek komfortját ne lehetne fokozni néhány ügyes kiegészítővel. A végtelen hazai választékból válogattunk.

Motoros öltözék tisztítása - Tisztaság, fél egészség

Egy piros árnyalatú motorral jött. A legújabb divat szerinti fehér ruháját vastagon belepte a por. Bogaras sisakját levette, haja a fejére lapult. „Messziről jössz?” – kérdeztük…

Kommunikációs rendszerek - El akarom mondani

Szószátyárok, fecsegők figyelem! A Motorrevü letesztelte a leggyakoribb, vezető és utasa közötti beszélgetést lehetővé tevő, vezeték nélküli kapcsolattartó berendezéseket.

Rövidgatya, póló

A motoros demográfiai hullám kezdetének legmenőbb szerelése mára végképp cikivé vált. Meleg nyári napok öltözete már nem a „donorszerkó”, hanem olyan, gondosan kiválasztott, speciális felszerelések, amelyek a komfort mellett a biztonságot is jelentik.

Korábbi cikkeink