Alrovat - Interjú

Hiányszakma

Interjú Lévay Károllyal és Máthé Istvánnal a MAMI Magyar Motorkerékpár Szakközépiskola és Szakiskola igazgatóival

Egy rendhagyó motoros közösség

A Motorrevü olvasóinak is feltűnt talán, hogy újabban egyre többet foglalkozunk a motorozás egy szubkultúrájával, amelybe kisebb köbcentis café racerek, scramblerek, mopedek tartoznak. Hadd mutassunk be egy újabb közösséget, egy újabb szubkultúrát a szubkultúrán belül.

Interjú Szloboda Tamással

Szloboda Tamást nem kell bemutatnunk a Motorrevü olvasóinak. Évente legalább egyszer meginterjúvoljuk őt, általában a motorozás jövőjéről, a piaci helyzetről, eladási statisztikákról szoktuk faggatni. Ezúttal egy új szerepben mutatkozik be.

10 éve a pályán

Idén ünnepli a magyar Mentőmotoros Szolgálat tizedik születésnapját. A jubileum alkalmából Varsányi Zoltánnal, a Magyar Mentőmotor Alapítvány kuratóriumi elnökével beszélgettünk

Kamarás Iván:

Gyermekkora óta rajong a motorozásért, de felnőttként kezdte. Mára elképzelhetetlennek tartja az életét nélküle.

„Létezne törvényes megoldás”

MAMI – minden motoros ismeri e mozaikszó jelentését: Magyar Motorkerékpár Szakközépiskola és Szakiskola. Kis túlzással a motorkerékpárok világának hazai Harvardja, Oxfordja, Sorbonne-ja, minden motoros tudások és ismeretek háza. Képzés, oktatás és kutatások folynak falai között.

"Ráébredsz, 50 százalék esélyed van a túlélésre. Én megúsztam" - interjú Henry Cole-lal

A világ legizgalmasabb motoros túrái (World's Greatest Motorcycle Rides) című utazós-ismeretterjesztő sorozat merész motorosa meglepően laza és humoros férfi, ráadásul igazi, keményvonalas világjáró. A beszélgetés során mesél kedvenc útjairól, a családról és a káros szenvedélyekről - ráadásul nemsokára a közelünkben fogja koptatni az utakat...

Az Alpinestars ötven éve

A motoros ruházatra specializálódott cég, az Alpinestars idén ünnepli fennállásának 50. évfordulóját. Gabriele Mazzarolo (51) cégvezető édesapja cipészműhelyéből világméretű vállalkozást hozott létre. Az Egyesült Államokban élő olasz vállalkozóval beszélgettünk.

Ki is volt a moszkvai halott?

Andrea Antonelli koporsója felett estek egymásnak a felek. Rég lappangó konfliktusokat hozott felszínre a fiatal versenyző halála.

„Lesz egy új túraendurónk” - Sadayuki Inobe, a Suzuki vezetője

A suzukis Sadayuki Inobét a trendekről, a designról és az új modellekről kérdeztük – de ő megfordította a dolgot, és visszakérdezett.

Jeremy Irons

Oscar-díjas színész létére testőrök nélkül érkezett, mindössze sminkese ült mögötte a BMW nyergében. Egyszerű vászonnadrágot, bőr csizmát és egy könyökénél szakadt inget viselt. Ha valakinek ilyen erős jelenléte van, nem is szükséges fesztivált csapni köré – amint megérkezett, összesűrűsödött körülötte a levegő, Mr. Irons jelenlétének súlya van. Noha először találkoztunk, régi barátjaként üdvözölt.

Tomes Patrik #51

Patrik zsivány mosolyú, tízéves gyerek. Kezén lézerharcból származó sérülések, mint kiderült akad belőle a lábán is. Ahogy anyukája és apukája között sétál az utcán, olyan, mint bármelyik kissrác, így civilben ki gondolná, hogy a magyar motorsport egyik legifjabb reménysége, nem akármilyen eredményekkel a háta mögött.

A Hells Angels ma

A Hells Angels a világ legismertebb motoros klubja. Jelenléte az összes lakott földrészre kiterjed.  A szenzációhajhász médiának köszönhetően nevéhez számtalan legenda, titokzatos beavatási szertartások, hírhedt bulik, híres botrányok fűződnek. A klub tekintélyt nem tisztelő életfelfogása rendre szálka volt az amerikai hatóságok szemében, ennek ellenére filmeket forgattak róluk, híresek lettek és hatalmas rajongó tábor vette körül tagjait. Ez a legendás motorosklub három évvel ezelőtt bejelentette magyarországi chapterének megalakulását. Farsang Imrével, a Hells Angels MC Hungary tagjával beszélgetve tekintettük át az elmúlt évek történéseit.

Hol a válság vége?

Mikor lesz vége a motorpiaci válságnak? Újabban melyek a legkelendőbb kategóriák? A piac változásáról és a Magyar Gépjármű Importőrök Egyesületének munkájáról kérdeztük Szloboda Tamást, aki az MGE elnökségében a motorkerékpár importőrök képviseletét látja el.

Narancs tervek a jövőre

Újjá szeretnénk építeni a magyarországi hálózatot. Ehhez természetesen a piac megerősödésére is szükség lenne. - Interjú Christian Waach-al, a KTM közép-kelet európai ügyvezető igazgatójával.

Pick Róbert, a motoros hang

Két évvel ezelőtt kaptunk egy e-mailt, amely egy internetes, motoros rádió megszületéséről számolt be. Műsorvezetőket kerestek, akik egy-egy rovatot önállóan vezetnének. Így utólag be kell vallanunk, úgy éreztük, hogy határozottan politikai felhangokkal terhes motoros műsor lenne, és nem éreztünk különösebb késztetést, hogy foglalkozzunk vele.

Interjú: Motowell, a magyar robogó

A média a közelmúltban többször beharangozta a magyar motorgyártás újjászületését, de semmi érdemleges nem történt. Mindeközben létezik egy magyar márka, a Motowell, amelynek termékei még a nyugat-európai piacon is megállják helyüket, sőt, díjakat szereznek a márkának.

"Ducati igazi védjegye a sportmotor"

Hadd mutassam be Luca Pierotti urat, aki a Ducatitól érkezett. Sok régióért és országért felel, köztük Magyarországért is. Az olasz motorgyártó terveiről, a Magyarországi piacról és az azzal kapcsolatos félreértésekről, tévinformációkról beszélgettünk.

George Clooney - Vége a macsó korszaknak

A nőknek most erősnek kell lenniük. Hiszen a hollywoodi sztár bevallja, hogy a motorozást és a sört legalább annyira szereti, mint őket.

Korábbi cikkeink