Alrovat - Extra

Amerikai Motokrossz

Hogy néz ki a világ egyik legjobb MX-összejövetele? Napfény, a legnagyobb motorkrossz-szupersztárok, szexi MX-lányok és rajongók végeláthatatlan tömege ‒ az Amerikai Motorkrossz egy hatalmas show, amelyet legalább egyszer mindenkinek látni kell.

Motoros fotózás másképpen

Meghökkentő motoros szituációk, hangulatos, fantázia-életképek elvenednek meg a titokzatos nevű, francia fényképész munkáin

20 éves a Triumph Speed Triple

Egyetlen típusa sem határozta meg annyira a Triumph imidzsét, mint a Speed Triple. A háromhengeres motorral és sajátos ikerfényszóróval szerelt naked bike tavaly ünnepelte fennállásának huszadik évfordulóját. Lapunk három Speedy-generáció képviselőit vitte szülinapi motorozásra.

A Ninja 30 éve

A Kawasaki szupersportgépe, amely nevében a Japánban számos pluszjelentéssel bíró „Ninja“ kiegészítést viseli, immár 30 éves lett. A jubileumot méltón ünnepelték meg az oldtimer-grand-prix-vel együtt megrendezett Kawasaki-Daysen a Schottenringen.

Odalenn délen

Tom Cruise-nak van egy, David Beckhamnek szintúgy: az amerikai Confederate műhely Hellcatjét kedvelik a hírességek. Most pedig itt van az igazán feltűnő Hellcat Speedster.

Massimo Tamburini mesterművei

A birtokunkban van egy olyan lista, amelyet Massimo Tamburini saját kezűleg írt az általa fejlesztett motorkerékpárokról. A nagy dizájnerre emlékezve a szerkesztőség minden korszakból két motort választott ki egy kis kirándulásra és alapos vizsgálatra.

Puskás-féle fatrike - A harkály ellenség

Lehet, hogy a pálinka, a piros fűszerpaprika és a gulyásleves hungarikum, de akkor a fachopper, a fabicikli, a faautó és a fatrike még inkább az.

Töltse a hetet a Motorrevüvel!

Ujjbegyünket a motoros világ verőerén tartjuk, első kézből tudósítunk a Kölni Nemzetközi Motorkiállításon felbukkanó újdonságokról!

Egy BMW R 65 újjászületése - CaféRacer42

Már évek óta foglalkoztatta a gondolat, hogy új, izgalmasabb életet kellene kezdenie - Részletek Kútvölgyi Pál blogbejegyzéseiből. Szerkesztett változat.

Hitelkörkép 2. rész - Új motor hitelezése

A kölcsönkapott pénz nem ajándék, hanem üzlet, ezért tisztában kell lenni a lehetőségeinkkel. Hitel felvételekor nem az ördöggel kötünk szerződést, de ugyanúgy fontos az apró betűs rész átolvasása.

Csak a legjobbnak van esélye - helyszíni riport az MX világbajnokságról

A mély homokkal borított belga pályán véreztek el tavaly az amerikai krossz-csillagok is. Itt csak a legjobbak tudnak érvényesülni, nem volt ez másként az MXGP legutóbbi futamán sem.

Reneszánszát éli a motokrossz

Világszínvonalon zajlott a kókai MX OB forduló, a perzselő hőség ellenére fesztiválhangulat alakult ki.

Hagyomány és űrtechnika - Látogatás a motorosruha-gyártás központjába

A motorozás százötven éves történelme rövid epizódnak tűnik a cipészet és a ruhakészítés évezredes múltjához képest. Az utóbbi történelmi központjában pedig a kettő elválaszthatatlanul összefonódott.

Deszkalovagok - Deszkapályás versenyek

Akár 200 km/h sebességgel, fék nélkül egy fával borított, döntött pályán – ezek voltak kb. száz évvel ezelőtt az USA legkedveltebb motorkerékpár-versenyeinek fő ismérvei. Nem egészen két évtizeden át tombolt az őrület. Néhány lelkes ember felelevenítette a hagyományokat.

Így szerezzünk nőt Indiában

A Royal Enfield 1901-ben mutatta be első motorkerékpárját Nagy-Britanniában, a Bullet pedig 56 éve gördül le a futószalagról Indiában, ahol a Royal Enfieldnek immár éppúgy kultusza van, mint a bollywoodi álomgyár filmjeinek. Vajon hogy csinálják?

Vörös ördögök - Ducati Múzeum

Via Antonio Cavalieri Ducati 3, ez a dallamosan hangzó utcanév Bolognában sok motor rajongónak a világ közepét, egy örök zarándokhelyet jelent, itt található ugyanis a vörös ördögök lakóhelye a Ducati gyár és múzeum.

Ferry1/1: Van élet a Harley után

Ha a harmóniának eddig netán nem lett volna két keréken gördülő szobra, akkor mostantól van. Nem véletlenül nyerte meg a Sapka Művek építettmotor-show közönségszavazati díját.

Melegben is gondtalanul

Nyáron a motorosok úgy rajzanak az utakon, mint méhek a mezőn. A száguldás élménye mellett azonban érdemes odafigyelni az egészség megőrzésére is.

Gyári vagy nem gyári? Ez itt a kérdés

Az Aprilia dönteni kényszerül a jövő évi MotoGP szereplésének státuszával kapcsolatban. Gyári csapatként indulna, de ehhez engedményekre volna szüksége.

Így csökkentünk regadót – aláírásgyűjtésünk kátéja

Aláírás-gyűjtési akciónk kapcsán rengeteg kérdés érkezett hozzánk. Most egyben rendet teszünk!

Korábbi cikkeink