Alrovat - Események

The Battle of Kings, Prága

Már megszokhattuk, hogy ha magyar motorépítő indul egy versenyen, ott nem marad el a siker. Siker ezúttal is volt, az örömünk mégsem felhőtlen.

Red Bull Sea to Sky - Törökország, Antalya, Kemer

29 országból több mint 200 endurós érkezett, hogy részt vegyenek a világ legélvezetesebb extrém enduróversenyeként is emlegetett Red Bull Sea to Sky-on.

A pápa is Harley-hívő - 110 éves a Harley-Davidson

Sikerek, bukások, felemelő pillanatok – egy 110 éves életút közbülső állomása csupán a dátum. Boldog születésnapot, Harley-Davidson!

"Életem legszebb napja" - gyermekmotoroztatás Pilisen

Olvasóinkkal karöltve állami gondozott gyermekeket vittünk motorozni - megható volt a gyermekotthon lakóinak rajongása.

Oldalkocsis verseny - Ilyen nincs és mégis van!

Az oldalkocsi szó hallatán apáink, nagyapáink képe jut eszünkbe, amint büszkén feszítenek egy korabeli Pannónia, vagy Danuvia nyergében közben a hozzábiggyesztett oldalkocsiból a feleség vagy egy kisgyerek integet felénk. Nos az eltelt bő fél évszázadban az oldalkocsi szinte kiment a divatból, de nem a versenysportban!

Velodrom Millenáris 2012 - Előre a múltba

Itthon és külföldön egyaránt egyre nagyobb divatja van a veteránjármű-találkozóknak. Ezek jellemzően a kordon mögött álló motorok, autók szépen restaurálva, polírozva, amolyan „mindent a szemnek” alapon. Emellett mégis van egy veterános rendezvény, ahol a gépcsodák testközelbe kerülhetnek, megfoghatók, sőt, nagy részük menet közben, egy 45°-os döntésű oválpályán is látható, hallható: ez a Velodrom Millenáris.

Erzberg Rodeo 2011 – Akik kijutottak a Zöld Pokolból

A folyamatos esőktől megáradt patakok és csúszós sziklák nehezítették a versenyzők dolgát. Ezerkilencszáz indulóból a második napon csak tizenegyen értek be célba a világ legextrémebb enduró versenyén.

Endurance Világkupa - Még csodák is történhetnek

A Magny-Cours-ban rendezett 24 órás Bol d’Or, az Endurance Világbajnokság utolsó előtti futama volt. A csapatom számára nagy volt a tét. Tudtuk, hogy ha hibázunk, a le mans-i majdnem nullázás után (összesen 1 pontot szereztünk) nemcsak hogy elveszítjük az esélyt az Endurance Világkupa megnyerésére, hanem a csapat jelenlegi nem túl jó anyagi helyzete miatt a quatar-i utolsó futamon való részvétel is veszélybe kerülhet.

Ulster GP - Hiába várni a stopperral

A világ leggyorsabb versenyeként számon tartott ír Ulster Grand Prix az egyik legéletveszélyesebb esemény, amin motorversenyző részt vehet. Nem elég, hogy az utcai pályát bukótér helyett oszlopok, kerítések és fák szegélyezik, itt, a Man-szigeti TT-vel ellentétben, a zárt versenypályákhoz hasonlóan az indulók egyszerre rajtolnak, és szó szerint test-test ellen küzdenek a győzelemért.

Shadowners V2 nap - Először, de nem utoljára…

Négy évesek lettünk, s gondoltunk egy nagyot, szervezzünk egy olyan programot, ami újdonságként hat, hagyományt teremthet, és szenvedélyünk kiélésén túl másként is szórakoztató! Mindezt persze nemcsak magunknak, hanem a hozzánk hasonló stílusirányzatot kedvelő, komoly hagyománnyal rendelkező márkakluboknak!

Oldtimer Show - Múltidézés

Idén a kiállítások sorozatát a Veteránjármű kiállítás indította útjára, amit Kiskunfélegyházán rendeztek meg a KÉSZ Arénában március 13-15-ig. Ez egyben Magyarország legnagyobb vidéki kiállítása is.

European Bike Week 2009 - Tények a Nagy Buliról

European Bike Week. Igen, ez a hivatalos neve annak, ami nálunk csak így kerül szóba kora ősszel: jössz a Faaker See-re?

Isle of Man – versenyzői szemmel

Bitter Sanyi kérésére elvállaltam, hogy szerelek neki a 102. Man-szigeti TT-n. Hatalmas felelősség egy ilyen életveszélyes versenyen szerelni, de aztán rájöttem, így tehetek a legtöbbet azért, hogy ne történjen baj.

Erzberg Rodeo – Harder than steel

Erzbergben az elmúlt hétvégén ismét felmorajlott a hegy. Több mint 1600 motoros nevezésével kezdetét vette a XV. Erzberg Rodeo.

Motorkiállítás, azaz kunmadarasi szezonnyitó

Március 29-én 8 fokban , délutáni esővel kezdetét vette a 2009-es Speed Riders MC őrület.

Balatonring Team bemutatkozó

Immár egészen bizonyos, hogy az elkövetkezendő évadban Talmácsi Gábor ott lesz a 250 gyorsasági világbajnokság rajtrácsán, miután a Balatonring Team szponzorainak köre bővült.

8. Budapest Motor Kiállítás - Képes beszámoló

Véget ért a Budapest Motor Kiállítás. Voltak motorok, volt ruházat, tömeg, büfé, és persze csajok. Csak egy valami hiányzott: néhány kiállító.

BUB Motorcycle Speedweek - Teligázzal előre…

…ez a téma, a világ leggyorsabb motorosai között a sós síkságon, ahol rekordokat állítanak fel. A Bonville sóstón először találkoztak kizárólag kétkerekű sebességőrültek, és egy hajszál híján új abszolút világrekord született.

Korábbi cikkeink