Alrovat - Custom sarok

Custom sarok: Whiskys bobber

Nem, nem az alkoholos befolyásoltság alatti motorvezetés mellett kampányol bemutatott motorunk, a dizájn elkészülte mögött teljesen más okok állnak.

Smith Company - Honda Shadow bobber

Egy látványos átépítéshez nem mindig kell szanaszét vagdosni egy motort. A finom megoldások, egy kis játék a színekkel és formákkal csodát tesz.

Nuda 749 - Moto Jungle Ducati 749

A divat éppen attól divat, hogy sokaknak tetszik, tömegesen követik. Ugyanakkor üdítő dolog olyan formákkal találkozni, amelyek nem jönnek minden sarkon szembe.

VAN SAPKA, nincs Sapka

A hipster elhatározza, hogy café raceres lesz, elmegy és vesz egy motort. Belövi a választékot a tükörben, megfésüli a szakállát, bekrémezi vadonatúj tetoválását, felcsatolja övére a jó előre megvett Rubby sisakot és kinyitja az ajtót. A csaja utána szól: Sapkát vegyél.

Ébredés - BMW K100 RS power café

Általában ritkán adódik lehetőség egy motorépítő cég születését, első botladozó lépéseit figyelemmel kísérni, de a Motorrevü olvasóinak ezennel megadatik a lehetőség. Lépjenek be a képzeletbeli szülőszobába és legyenek részesei egy új élet első pillanatainak.

Motorépítés pixelekből

Nagy öröm számomra, hogy két év elteltével ismét lehetőséget kaptam arra, hogy munkáimat megmutathassam a Motorrevü hasábjain.

 


ERMI Dakar GS

Ha január, akkor tereprali. A Dakar első évétől kezdve a kalandról, a kihívásról, a veszélykeresésről és az ember önnön korlátainak ledöntéséről szól. Sokféleképpen tiszteleghetünk hősei előtt. Például egy motorral is.

Rozsdás Vespa

Mi visz rá valakit, hogy a vadonatúj motorját ne polírozza, szépítgesse, hanem lepusztítsa, használttá tegye? Nem tudom, de ez a munka emlékezetes marad számomra, mert egyszerűen imádtam!

Marusius, az épített motor

Ha nem tudná az ember, hogy pár éve készítették, minden további nélkül elhinné, hogy az ezerkilencszázas évek legelejéről származik, amikor a biciklik még alig különböztek a motorkerékpároktól

Buell XB12 R reloaded

A motorépítők és az épített motorok rajongói között ismert mondás, hogy "Biker’s work never done", ami valami olyasmit tesz, mint hogy egy "Motoros munkája soha nincs készen".

Mokka Cycles Honda GL500

A custom motorok történetében különböző korszakokat láthattunk. Volt a bobber- és chopperépítési láz, majd jöttek a power és techno cruiserek. Mind extrémitásnak, szubkultúrának számítottak a motorozás szubkultúráján belül. Egy ideje az angol café racer kultúra a sláger a magukat kifinomultnak tartó motorosok között.

Radical Garage: Obsession

Egy motorépítő műhelyben sokféle munka zajlik. Vannak születések, amikor vadonatúj motor jön létre. És vannak újjászületések, amikor megváltozik, átalakul a jellegük. Az Obsession ilyen darab.

A Giga Machine bogara

A szárnyfedő vagy fedőszárny (elytron, a görög ἔλυτρον, „hüvely” szóból ered, többes száma elytra) egyes rovarrendek, különösen a bogarak és félfedelesszárnyúak megkeményedett első pár szárnyának a neve. (Wikipédia)

Harley XG 750 The Battle of Kings

A Harley–Davidson történelme folytán nem először fordul ihletért a motorépítők világához. Tulajdonképpen mindig is figyelték, hogy milyen gépek születnek a garázsok mélyén. Ezúttal intézményesített formában teszi ezt.

Mikhail Smoljanov pixelművész

Álomszerű formák, mintha csak a Batman világa keveredne a pine up stílussal, Art Deco és Steam Punk, valóság és fantázia jelenik meg az orosz virtuál dizájner, Mikhail Szmoljanov munkáiban.

Jakus Tamás virtuáldesigner

Tudják, miből készült például nyitóképünk motorja? Mielőtt azt mondanák, hogy valami Harley-ből, vagy azt, hogy hengerelt alumíniumlemezből, esetleg laminált szövetszálakból, eláruljuk: egyikből sem. Nyitóképünk motorja pixelekből készült, tárolásához pedig nem garázs kell, hanem merevlemez vagy flashmemória. Cikkünk motorjai ugyanis a valóságban nem léteznek. Mindannyian virtuális alkotások, tervezőjük és építőjük pedig nem más, mint egy győri fiatalember, Jakus Tamás. Jól jegyezzék meg a nevét. Fognak még hallani róla – legalábbis, reméljük.

Odalenn délen

Tom Cruise-nak van egy, David Beckhamnek szintúgy: az amerikai Confederate műhely Hellcatjét kedvelik a hírességek. Most pedig itt van az igazán feltűnő Hellcat Speedster.

Honda Shadow easy rider módra

Egy békét, nyugalmat sugárzó motor jó téma pont Karácsonyra, különösen, ha angyali kézből származik.

Puskás-féle fatrike - A harkály ellenség

Lehet, hogy a pálinka, a piros fűszerpaprika és a gulyásleves hungarikum, de akkor a fachopper, a fabicikli, a faautó és a fatrike még inkább az.

Korábbi cikkeink