Alrovat - Custom sarok

VAN SAPKA, nincs Sapka

A hipster elhatározza, hogy café raceres lesz, elmegy és vesz egy motort. Belövi a választékot a tükörben, megfésüli a szakállát, bekrémezi vadonatúj tetoválását, felcsatolja övére a jó előre megvett Rubby sisakot és kinyitja az ajtót. A csaja utána szól: Sapkát vegyél.

Ébredés - BMW K100 RS power café

Általában ritkán adódik lehetőség egy motorépítő cég születését, első botladozó lépéseit figyelemmel kísérni, de a Motorrevü olvasóinak ezennel megadatik a lehetőség. Lépjenek be a képzeletbeli szülőszobába és legyenek részesei egy új élet első pillanatainak.

Motorépítés pixelekből

Nagy öröm számomra, hogy két év elteltével ismét lehetőséget kaptam arra, hogy munkáimat megmutathassam a Motorrevü hasábjain.

 


ERMI Dakar GS

Ha január, akkor tereprali. A Dakar első évétől kezdve a kalandról, a kihívásról, a veszélykeresésről és az ember önnön korlátainak ledöntéséről szól. Sokféleképpen tiszteleghetünk hősei előtt. Például egy motorral is.

Rozsdás Vespa

Mi visz rá valakit, hogy a vadonatúj motorját ne polírozza, szépítgesse, hanem lepusztítsa, használttá tegye? Nem tudom, de ez a munka emlékezetes marad számomra, mert egyszerűen imádtam!

Marusius, az épített motor

Ha nem tudná az ember, hogy pár éve készítették, minden további nélkül elhinné, hogy az ezerkilencszázas évek legelejéről származik, amikor a biciklik még alig különböztek a motorkerékpároktól

Buell XB12 R reloaded

A motorépítők és az épített motorok rajongói között ismert mondás, hogy "Biker’s work never done", ami valami olyasmit tesz, mint hogy egy "Motoros munkája soha nincs készen".

Radical Garage: Obsession

Egy motorépítő műhelyben sokféle munka zajlik. Vannak születések, amikor vadonatúj motor jön létre. És vannak újjászületések, amikor megváltozik, átalakul a jellegük. Az Obsession ilyen darab.

A Giga Machine bogara

A szárnyfedő vagy fedőszárny (elytron, a görög ἔλυτρον, „hüvely” szóból ered, többes száma elytra) egyes rovarrendek, különösen a bogarak és félfedelesszárnyúak megkeményedett első pár szárnyának a neve. (Wikipédia)

Harley XG 750 The Battle of Kings

A Harley–Davidson történelme folytán nem először fordul ihletért a motorépítők világához. Tulajdonképpen mindig is figyelték, hogy milyen gépek születnek a garázsok mélyén. Ezúttal intézményesített formában teszi ezt.

Mikhail Smoljanov pixelművész

Álomszerű formák, mintha csak a Batman világa keveredne a pine up stílussal, Art Deco és Steam Punk, valóság és fantázia jelenik meg az orosz virtuál dizájner, Mikhail Szmoljanov munkáiban.

Jakus Tamás virtuáldesigner

Tudják, miből készült például nyitóképünk motorja? Mielőtt azt mondanák, hogy valami Harley-ből, vagy azt, hogy hengerelt alumíniumlemezből, esetleg laminált szövetszálakból, eláruljuk: egyikből sem. Nyitóképünk motorja pixelekből készült, tárolásához pedig nem garázs kell, hanem merevlemez vagy flashmemória. Cikkünk motorjai ugyanis a valóságban nem léteznek. Mindannyian virtuális alkotások, tervezőjük és építőjük pedig nem más, mint egy győri fiatalember, Jakus Tamás. Jól jegyezzék meg a nevét. Fognak még hallani róla – legalábbis, reméljük.

Honda Shadow easy rider módra

Egy békét, nyugalmat sugárzó motor jó téma pont Karácsonyra, különösen, ha angyali kézből származik.

El Camino, avagy az élet értelme

Egy ismerősöm ismerőse mesélte egyszer: ha ő felmegy egy nő lakására, legelőször a könyvespolcot nézi meg. Ha Coelho-könyveket talál rajta, már veszi is a kalapját.

Louis Honda CB750 - A fekete hattyú

Rút kiskacsából büszke hattyú. Nagyjából így jellemezhető az általános használatra való, kissé kifejezéstelen allrounder, a CB Seven Fifty átváltozása erotikus café racerré. Tervezte és megvalósította a Louis, a kiegészítőket árusító hamburgi multicég szervizcsapata.

Egy Honda CX500 újjászületése

A kisújszállási Szilágyi János sokunk álmát megvalósította. Egy Honda CX500ból épített café racert - nem is akár milyet.

Gigamachine Aluracer - Kettős természet

Keveredik benne a retró és a modernitás, a régi és az új, a tradicionális és a high-tech újdonság. Számítógéppel tervezték, kalapáccsal gyártották.

Sapka Művek high tech cafe racer - Sosincs kész

Talán nem túlzunk, ha a Sapka Művek soron következő kreációját puritán egyszerűséggel mellbevágó alkotásnak bélyegezzük.

Összehozta apát és fiát - Honda CB 500 Four Café Racer

Ezerszer elmondtuk már, milyen fantasztikus dolog a motorozás. Beszéltünk szabadságról, önkifejezésről, a sebesség mámoráról, de arról még nem, hogy a családi életnek is jót tesz.

Korábbi cikkeink