Alrovat - Csemege

Versenyzőkeltető

Olyan ez, mint a több idősíkkal játszó Guy Richie-filmek. A Motorrevü 2017/7-es számában a superbike-vb imolai versenyhétvégéjén szerzett tapasztalataimról számoltam be, amikor betekintést nyerhettem a Gulf Oil által szponzorált versenycsapatok, az Aprilia Milwaukee és a BMW Altea kulisszái mögé, az SBK-versenyhétvégék világába is. A mostani írás viszont az előző nap élményeiről, a noalei Aprilia-gyár versenyrészlegénél tett látogatásról szól.

FÉRFIDOLGOK - 60 év Harley‒Davidson Sportster

Mindenki számára világos, hogy a reklámokban miért szerepelnek gyakran nők. Az, hogy pont a Harley‒Davidson miért alkalmazta az itt látható hölgyet a Sportster sorozat indulásánál, az 50-es évek korszellemében keresendő. A sportos V2-es vonal története 1957-ben kezdődött.

A kulisszák mögött

A megszokott sporttudósítások helyett ezúttal egy személyes benyomásokon alapuló élménybeszámolót olvashatnak. És hogy érdekesebb legyen a dolog, nem újságíró, hanem fotós tollából.

A Steampunk

Alapfogalmak: a motorvezetéses kerékpárversenyeket ‒ tetszik, vagy nem tetszik a motorosoknak ‒ elsősorban kerékpárversenyként tartották és tartják számon. A korabeli plakátokon nagybetűkkel a kerékpáros, kisbetűkkel a vezető nevét tüntették fel.

Classic TT 2017 - Vissza a jövőbe!

A bili sisak és a korosodó motorok sem akadály, TT-n csak teligázon.

Elöl ül a masiniszta

Míg egy kerékpárversenyt pár ezren néztek, a motorvezetéses versenyek tízezreket vonzottak az 1900-as évek közepéig. A vezetők szürke eminenciások, a versenyzők ünnepelt hősök voltak.

Méray Blackburne

Vannak stádiumai a halálfélelemnek. A fokozáshoz elég egy kis kart eltolni magunktól. Mintha konyhai habverőn emelnénk a fordulatot, hogy a palacsintatészta jobban kisimuljon. De míg ott a tál oldalára kenődik magasabbra a lé, itt a bőrruhánk bánja a kockáztatást. Félre gyorsan a nyúlszívvel, nézzük meg, mit bír a kilencvenéves technika. A bezárásra, lebontásra ítélt, történelmi múltú Millenáris pályán talán ez volt az utolsó motorozás.

Amerikai Motokrossz

Hogy néz ki a világ egyik legjobb MX-összejövetele? Napfény, a legnagyobb motorkrossz-szupersztárok, szexi MX-lányok és rajongók végeláthatatlan tömege ‒ az Amerikai Motorkrossz egy hatalmas show, amelyet legalább egyszer mindenkinek látni kell.

Gambiai motorozás

Gambia különösen mostanság vonzó árú úti cél. Az ebolajárvány ugyan nem érintette az országot, de a régió idegenforgalma jelentősen megcsappant. Barcelonából 200 eurós ár alatt repülhetünk az ország fővárosába, Banjulba.

Radical Garage, Obsession

Egy motorépítő műhelyben sokféle munka zajlik. Vannak születések, amikor vadonatúj motor jön létre. És vannak újjászületések, amikor megváltozik, átalakul a jellegük. Az Obsession ilyen darab.

Több mint egy városi robogó

Képgaléria a Honda Forza 125 tesztjéről

BMW R2 - Tyúkólszökevény

Húsz évig állt tengelyig trágyában, húsz évig áztatta esővíz és hólé. Egy csodálatos szabadulás története.

BMW R 51/3 - Csak az unokák kedvéért

Akinek a régi BMW motorkerékpárok típusszámai kapcsán a kínai írásjelek jutnak eszébe, most lehelhet egy nagy foltot a tájékozatlanság jégvirágos üvegébe.

Massimo Tamburini mesterművei

A birtokunkban van egy olyan lista, amelyet Massimo Tamburini saját kezűleg írt az általa fejlesztett motorkerékpárokról. A nagy dizájnerre emlékezve a szerkesztőség minden korszakból két motort választott ki egy kis kirándulásra és alapos vizsgálatra.

BMW R62 - Kardvilla és szektoros gáz

Jellegzetes első villájuk nyomán kardvillásnak nevezik ezeket a BMW-ket, amelyek 100 kilométeres sebességet is képesek voltak elérni, ha akadt elég hosszan sima út és kellően elszánt vezető a próbához.

Öt kép a legnagyobb ducatis buliról

A World Ducati Week az olasz gyártó legnagyobb tömegrendezvénye. Ilyenkor összehívják a világ összes, a márkához kötődő sztárját, és hatalmas, V2-es dörgéssel teli, benzingőzös bulit csapnak.

A motorozás igazából féltucat más sport ötvözete

Ön azt hiszi, motorizk. A valósában viszont búvárkodik, bowlingozik, tornázik és break táncol - legalábbis az amerikai viccoldal szerint.

Fűnyíróval száguldott 180 km/h felett

Belegondolni is döbbenetes, hogy háromnegyed óra alatt lenyírná a füvet az autópálya mellett Siófokig...

Ennél jobb videó ma már nem lesz

Egyenesen hipnotikus! Majdnem tíz percnyi lassított endurózás a Red Bull Romaciacs-ról!

Motor Fesztivál - 2014 újdonságai

Megnyitotta kapuit a Budapest Motor Fesztivál. Lássuk 2014 fő újdonságait. Helyszíni tudósítás.

Korábbi cikkeink