Alrovat - Villámteszt

Villámteszt: E-Schwalbe

Rendkívül népszerű volt az NDK-ban a suhli Simson-gyár Schwalbe robogója. A német újraegyesítés után is az maradt, mivel legálisan lehetett vele 60 km/h-val közlekedni 45 km/h helyett. 2017 óta létezik egy 45 km/h-ban limitált végsebességű, villanymotoros utódja, sőt, nem régóta 90 km/h-ra képes elektromos változatban is kínálják.

Bizonyítottak a GasGas 2018-as modelljei

Az elmúlt évben tucatnyi új motor jelent meg a GasGas kínálatában. A friss fejlesztésű endurók, illetve triálgépek lehengerlően kezdték az idei szezont, és győzelmek, valamint dobogós helyezések sokaságával öregbítették a legendás márka hírnevét.

Villámteszt: Honda CRF250R

A Hondának elege lett abból, hogy a 250-es géposztályban a többiek után kullog. Egy új DOHC motorral és új futóművel igyekeznek ismét versenyképessé tenni a piros modellt.

Bemutató: KTM FREERIDE E-XC 2018

Az elektromos világ harsonái egyre hangosabban és világosabban kérik a figyelmünket és ezzel együtt a járműgyártók felelősségét az új villanyáram hajtotta motorok irányában is.

Simply Red

Piros - na persze. De ezt leszámítva minden új a 2017-es CRF-en. Vajon vissza tudja szerezni a zöldek és a narancssárgák által elhódított területeket? Menetpróbánkból megismerhetik a teszten szerzett első benyomásokat.

Yamaha WR250F

A visszafogott évek után a Yamaha a mostani szezonra nagymértékben felújította a WR250F-et. A motokrossz modell alapjain egy műszakilag avantgárd sportenduró született, amelyet a Motorrad munkatársai már ki is próbálhattak egy kisebb túrán.

Husqvarna sportendurók - Rénszarvasteszt

Meghalt a Husaberg – éljen sokáig a Husqvarna. A Husqvarna látványos átvétele után a KTM becserélte az eddigi másodmárkájú Husabergjét a következő skandináv gyökerekkel rendelkező szerzeményre.

Belerondítanak a nagyok dolgába - 2014-es Beta endurómodellek

Elmaradt a születésnapi meglepetés. Nem is illett volna igazán a toscanai székhelyű, egyszerű családi vállalkozáshoz.

Can-Am Spyder Roadster ST - A trió harmadik tagja

„Kinek van meg a mentők telefonszáma?” – kérdezi valaki nevetve egy csapat motoros gyűrűjében. „Annak az ürgének, ott, nincs ki mind a négy kereke!” A fura jármű, amire mutat, elöl két, hátul egy kerékre támaszkodik (mindegyik 15 colos), vagyis se nem autó, se nem motorkerékpár, de még csak nem is a szó szoros értelmében vett trike.

Aprilia SRV 850 ABS/ATC - Bajnok a ringben

76 lóerejével az Aprilia SRV 850 ma a legerősebb a robogók piacán, ABS-szel és kipörgésgátlóval felszerelve pedig immár elektronikus szempontból is csúcsgépnek számít. És egyébként?

KTM 690 Enduro R - Összement

Az osztrákoknak új mániájuk van: a KTM motoroknak alkalmasabbnak kell lenniük a mindennapokra, kevésbé extrémnek, mint régebben. Ilyen lett a 690-es enduró is: az eddigi hosszú lábú R az alapmodellel egy olyan motorrá olvadt össze, amelyet bár R-nek hívnak, de alacsonyabb futóművet kapott.

Leier EH*line EFG02 elektromos roller - Kátyút ne!

Büszke harc egyetlen lóerővel a fővárosi forgatag ellen: teljesíthető, de a Leier Eco-Line rollerét más célra találták ki. De pontosan mire is?

Benelli 49X Century Edition - Vegyen olaszt egy kínai áráért

1911-ben az özvegyen maradt Teresa Benelli hat fia megélhetésének biztosítására alapította meg a Benelli márkát az olaszországi Pesaróban. 90 éve készült el első saját gyártású motorkerékpárjuk, és csakhamar komoly versenysikereket is elkönyvelhettek.

Piaggio MP3 Yourban - Nőcsábász

Kisebb, könnyebb és pimaszabb. Fiatal fiúk és lányok meghódítására készül az MP3 Yourban.

Derbi Mulhacén Café 125 - Ráérsz szivi?

Egy scrambler sportos kiegészítőkkel, csibész rosszfiú, jól szabott ruhák, csinos lányok – latin hangulat 125 köbcentibe sűrítve. Ránézésre csábító, elmehetek vele?

Install Pocket Bike 50 - Zsebre teszlek

A közlekedési eszközök számos őrült formájával találkoztam már. Az egyikkel először 15 éve Angliában, egy motoros találkozón. Óránként 60-nal hasítani alig 10 centivel a föld felett, fülig húzott térdekkel? Elég elvetemülten hangzik ahhoz, hogy próba nélkül is megkedveljem a témát. Ettől az sem rettentett el, hogy az alkalmi kipróbálók között nem egy távozott a harctérről tenyérnyi levedző bőrhiánnyal lábszárán vagy felkarján. De a sportág - mert hát itt arról beszélhetünk - rendszeres űzői a száguldás legvidámabb formájának tartják.

Ducati Diavel - Elterelő hadművelet

Mindig is értette a módját a Ducati, hogyan kell belevaló naked bike-ot és izgalmas funbike-ot készíteni, a sportmotorokról nem is beszélve. Most viszont valami egészen új, szokatlan dologgal ált elő. Hogy pontosan mi is akar lenni legújabb kreációja, a Diavel, arra Claudio Domenicali, a Ducati vezetője adott választ egy közös „kilovaglás” alkalmával.

Ducati 1198 SP - RANDALE GRANDE

A Ducati kinyitotta kincsesládikáját és nemes hozzávalók egész sorával aggatta tele a 1198 S-t, amely így mostantól 1198 SP névre hallgat.

Honda PCX - Mini maxi

Mintha egy méretes maxi robogó minden dimenziójával spóroltak volna egy kicsit a Honda tervezői, hogy létrehozzanak egy kisebb, városi és elővárosi közlekedéshez a nagyobb testvéreknél jóval praktikusabb, 125 köbcentist, kifejezetten igényes és minőségi kivitelben, folyton megálló motorral és veseverő deréktámasszal, amiről majd senki nem akar leszállni.

Kawasaki ZX130 - Kiskawa

A Kawasaki az utóbbi időben fokozott figyelmet fordít a folyamatos vásárlói utánpótlásra. Évekig nem kínált a legalsó kategóriákban belépő szintű modellt, aztán megjelent a Ninja 250 R a sportmotor rajongóknak, majd a „városi” KLX250 és a KLX125. És most itt áll még egy újdonság a ZX130 Kaze.

Korábbi cikkeink