Alrovat - Tartós teszt

50 000 km Tartósteszt: Harley-Davidson Sportster XL1200CA

Húsz évvel ezelőtt járt már nálunk egy 1200-as Sportster tartóssági teszten. Az a példány akkor nagyon megbízható volt. A Sportster név ma már egész modellcsaládot jelöl. Az 1200-as motor megmaradt. De vajon a megbízhatóság is?

Tartósteszt: BMW G 310 R

A G 310 R fordulópontot jelent a BMW motorkerékpár-gyártásában, ugyanis a kis naked bike az első modell, amely nem a berlini BMW-gyárban készül. Nézzük, mi történt az Indiában gyártott egyhengeressel a tartós teszt feléig.

Tartósteszt: Honda CB1000R+ Neo Sports Café

Épp egy évvel azután, hogy a tetőtől talpig átalakított Honda CB1000R bemutató sajtótesztjéről hazaérkezett főszerkesztőnk, a modell pluszos változata tartóstesztmotorként munkába állt szerkesztőségünkben.

Yamaha R1 tartós teszt 50 000 Km

Kompromisszumot nem tűrő sportmotorként kezdettől fogva két táborra osztotta a szerkesztőket a Yamaha R1. Lelkes rajongói épp ezt a fokozott sportosságot szerették, mások viszont pont ezt nem állhatták ki benne. Csak ez a két véglet volt, átmenet nem. Egy biztos, senkit nem hagyott hidegen.

Lehetne jó is - Junak RS 125 szétszedése 15 000 km után

Örök dilemmára kerestük a választ legutóbbi tartóstesztmotorunkkal. Olcsó húsnak híg a leve, azaz szabad-e bedőlni a csábító árnak? A kínai‒lengyel származású 125-ösbe másfél év alatt 15 000 kilométert hajtottunk. Most kiderül, hogy pórul jár-e, aki enged a kísértésnek!

Harley-Davidson Softail Standard

A Harley-Davidsont a mai napig előítéletek övezik. Sokan, leginkább a kívülállók, megbízhatatlan konstrukciónak tartják. Hát akkor most kapaszkodjanak meg!

50 000 km: Honda NC700SD szétszedés

18 hónap alatt több mint 50 000 km-t tettünk meg a duplakuplungos váltóval szerelt motorral. A tartósteszt érdekességét éppen ez az új megoldás jelentette, a maratoni próbatétel után kíváncsian vártuk, milyen eredményeket hoz a szétszedés.

Kettős vicc: a legjobb vétel

Menet közben beszélgetni utasunkkal vagy motorostársunkkal, telefonálni vagy zenét hallgatni útközben, illetve hallani, ahogy a GPS bemondja: „kétszáz méter után forduljon jobbra” – ezt tudják a mai sisakba építhető kommunikációs rendszerek. Kérdés, hogy melyik mennyire, mert a motorra szánt eszközöknek több feladattal kell megbirkózniuk, mint az autókba szánt társaiknak.

Kymco Super8 szétszedése 15000 km után

Szabad-e tajvani motort venni? Sokan teszik fel nekünk ezt a kérdést, miközben őrlődnek a vonzó ár és a távol-keleti robogók nem túl jó híre között. Ezt a problémát szerettük volna rövidre zárni 15000 kilométeres tartóstesztünkkel.

Honda CBR600RR szétszedése

A Honda 2008 őszén mutatatta be – a sportmotorok között akkor még forradalminak számító – elektronikusan szabályozott kombinált ABS-ét, és tartósteszt motorunk is a CABS-es verzió volt. „Sportmotor ABS-szel?”- még mindig vita téma, holott azóta a BMW és a Kawasaki is építi motorjába.  Jelenlétével egy új világ nyílik meg előttünk, főleg ami a hétköznapi használatot illeti. A közutakon igen ritkán ideálisak a feltételek, az ABS azonban alapvetően stresszmentesíti életünket azzal, hogy a váratlan szituációkban optimális fékerőt biztosít. És mi, ahogy a hazai sportmotor vásárlók zöme, néhány pályalátogatást leszámítva zömmel közúton használtuk a CBR-t.

Tartósteszt vége: Suzuki SFV650 Gladius

Igyekeztünk lerombolni a Gladius női motor imidzsét, így kipróbáltuk városban, rövid és hosszú túrákon, egyedül és két személlyel, poggyásszal és poggyász nélkül, sőt futármotorként még munkába is állítottuk.

Yamaha XT660Z Ténéré - Tönkre tudtuk tenni?

Hó, jég, só és sós víz, homokvihar, hideg és meleg. Mi kell még egy motornak, hogy elromoljon?

Honda XL700V Transalp - Szétszerelés

Eredeti terveink szerint huszonötezer kilométeres tartósteszten kellett volna teljesítenie a Honda Transalpnak. A másfél éve elkezdett próba során hamar rájöttünk, hogy a motor csak röhögne rajtunk ekkora táv után, ezért döntöttünk a duplázás mellett.

Tesztnapló 2009/09

A Suzuki Intruder, a Honda Transalp, a Yamaha Ténéré és a Moto Guzzi V7 Calssic története folytatódik.

Tesztnapló 2009/08

Lassuk mi történt tartós teszt motorjainkkal, a Suzuki Intruderrel, a Honda Transalppal, a Moto Guzzi V7 Classic-kal, és a Yamaha Ténérével.

Tesztnapló - 2009.július

A Moto Guzzi V7 Classic, Honda Transalp, Yamaha Ténéré, Suzuki M1500 Intruder története folytatódik.

Honda CRF250R - Élve boncolás

Mire befejeztük a Honda CRF250R nyúzópróbáját, addigra megérkeztek a 2009-es modellek. Sebaj, a Motorrevü tavalyi kiadású gépének állapotából így is messzemenő következtetéseket tudunk levonni a Honda krosszmotorok élettartamáról.

Honda CRF250R - Éves tűréspróba

A kiskategóriás négyüteműek megjelenése óta rengeteg téveszme termett az MX2-es motorokkal kapcsolatban. Elsőként mindenki a motor élettartamát becsülte alá, majd a szükséges javítási költséget fölé. Ennek utánajártunk, és kaptunk egy lehetőséget Tarsoly Zsolttól, a TS-Integrál tulajdonosától, hogy egy teljes szezonon keresztül használhassunk egy ilyen versenymotort, és a közben szerzett tapasztalatokkal gazdagabban írhassunk róla.

Suzuki GSF1250S ABS Bandit - Másfél évnyi házasság

2007 júniusában létrejött frigy nagyon boldogan kezdődött. Közösen éltünk meg jót-rosszat, végeredményben egy korrekt társhoz méltóan a Bandit utolsó véréig kitartott mellettünk, még ha voltak is apró-cseprő összezördülések.

Tartósteszt motorjainkról 2009/01

A Moto Guzzi V7 Classic, a Suzki B-King, és a Honda Transalp története folytatódik.

Korábbi cikkeink