Alrovat - Másodvélemény

Másodvélemény: BMW R 1250 GS

Elsősorban magának adta fel a BMW a leckét, innen hova tovább? Lehet, hogy elérkeztünk a Tökéletes Motorhoz és innen vége?

Másodvélemény: Honda CB1000 R Neo Sports Café

A Honda végre csinált valami nagyon ütőset, teli csodaszép részletekkel és baromi finom technikával. Aki kipróbálja, az azonnal magáénak akarja - ez történt velem is.

Másodvélemény: Kawasaki Z900RS

Újságírók tömege zengi a Z900RS dicséretét. A legfinomabb kezelhetőség, a legjobb kinézet, a leghihetetlenebb retró motor, amit valaha terveztek. Tény, hogy a Motorrad összehasonlító tesztjében még a BMW nineT-t is maga mögé utasította. Itt az ideje, hogy utánajárjunk, a magyar utakon is olyan tökéletes-e az újkori Z1?

Másodvélemény: Honda GL1800 Gold Wing Tourer

Negyven kilogramm mínusz • Újratervezett erőforrás • DCT váltó • Négyféle menetprogram • Sportos agilitás

Másodvélemény: Suzuki DL250

A nagy testvérek, az 1000-es és a 650-es túraendurók mellé negyedliteres kis testvér is elérhető lesz. Hogy mire elég egy 250-es túraenduró? Mindenre, a világból kimegy, 110 km/h-s sebességgel!

A blokk mindent visz - Harley-Davidson Street Rod 750

20 százalékkal nagyobb teljesítmény, 50 százalékkal több féktárcsa, rövidebb, harciasabb, kúúlabb. A Harley komolyat faragott a Street 750-en, és még sokkal drágább sem lett.

APRÓ különbségek - BMW R 1200 GS

Az aranyszárnyas márka elkötelezettjeként jutottam olyan lehetőséghez, hogy a bajor gyártó, R 1200 GS, vadonatúj (néhány száz kilométeres), a BMW Motorrad Dynamic ESA elektronikus futómű-szabályozó rendszerével felszerelt típusát néhány napon keresztül vezethessem.

SZÉRIA 2.0 - Bódis Richárd Suzuki GSX-R1000 versenymotorja

Júliusi számunkban a gyári Suzuki Gixerről találtak cikket Bódis Ricsi tolmácsolásában. A full gyári motor is ütőképes fegyver bármilyen amatőr kupán, vagy a nyílt napokon. Most azonban egy kategóriával feljebb lépünk, Ricsi a versenyre felkészített Suzukijáról beszélt.

Éles fegyver - Suzuki GSX-R1000

A GSX-R1000 a Suzuki legnagyobb durranása idén - és az elmúlt öt évben. Hazai bemutatóját a Hungaroringen tartotta a magyar importőr. A különleges motorhoz különleges tesztpilóta illik, így a Motorrevü színeiben Bódis Richard versenyző állt fel a rajtrácsra. Ricsi idén váltott kategóriát, a GSX-R1000 versenyváltozatával a német IDM Superbike kategóriájában harcol a győzelemért. Ezúttal az utcai kiadásról mondta el véleményét.

Új generációk, új taktikák - BMW G 310 R

Komoly kihívás kategóriavezető 200 LE-s superbike-ot építeni a semmiből, vagy éveken át visszaverni a támadásokat az adventure kategóriában... De mindez gyerekjáték ahhoz képest, amit a BMW újoncként hozott a robbanásszerűen fejlődő 300-as osztályban.

Kawasaki J125

Szemből egy szexin kancsal ZX-10R néz vissza, testét baljós élek szabdalják, a kipufogódob technoborítása akár egy lézerfegyvert is rejthetne ‒ egészében mégis nagyon vonzó jelenség a Kawasaki kis lökettérfogatú maxirobogója, a J125

Harley-Davidson Sportster 1200 Roadster

A Dark Custom családot 2008-ban indította a Harley, a vásárlók új generációját célozva meg.  A minimalista, nyers, szabadon értelmezhető modellek közül a legkedveltebb a  Forty-Eight és az Iron 883. A Roadsterrel – ha lehet – ezt tovább fokozták.  Ez már nem a jó öreg Sporty. Sokkal több annál.

Husqvarna 701 SM

Az életünket élhetjük sokféleképpen. Van, aki nyugalomra vágyik, van, aki a pörgést szereti. A Husqvarna 701 azoknak jelent alternatívát, akik mindkét végén szeretik égetni a gyertyát. Vitathatatlan, hogy A-ból B pontba a legmókásabban egy ilyen motor nyergében lehet eljutni, csak ne legyen távol a két pont egymástól, vagy nagyon kanyargós szakasz kösse össze, vagy A legyen a rajt-, B pedig a célvonal…

Moto Guzzi V9 Bobber

Úgy tűnik, hogy ma nem lehet mellé nyúlni, ha egy gyártó a klasszikusokat idézi. A Moto Guzzi például egész modellcsaládot alakított ki a vintage szellemében. Íme a legújabb.

Yamaha XSR700

Lehet, hogy nem annyira hipszter, mint a Ducati Scrambler, melynek rajongói saját sisak-, kesztyű-, kockásing- és szakálldivatot teremtettek, ennek ellenére a Shinya Kimura koncepciója alapján született XSR700 a jelenleg tomboló scramblerbumm klasszikus mintapéldánya.

Zero DSR ZF13.0

Egy motor, amely alapjaiban írja át a motoros szakszótárt. Elfelejtendő szavak listája: alapjárat, kuplung, váltó, gázmarkolat, szekunder hajtás, kipufogó, olajcsere, benzináremelés.

BMW C 650 Sport és C 650 GT

A forgalmas Üllői úton robogok a városközpont felé. Balról váratlanul egy, a háromsávos utat MotoGP-pályának néző ifjú titán szakít el mellettem, hogy kihasználja a kicsinyke rést, amely a forgalomban megnyílt előtte. Én is pályáztam erre a résre, ám a kis veszélyt jelző háromszög vad villogása türelemre intett.

Suzuki GSX-S1000F

Számomra a GSX-S modellek jelentették a Suzuki legnagyobb dobását 2015-ben. A huligánt már megismertük és megszerettük a családból. Ideje, hogy kiderüljön, a kategóriák határait feszegető testvér idomzata, esztétikailag nyújt csak alternatívát a vevők számára vagy nagyobb praktikumot is jelent egyben.

Suzuki GSX-S1000

Jó kezekbe került a Suzuki új streetfightere – felkérésünkre – ezúttal Angyal „Szemöldök” Zoltán egykori stuntvilágbajnok és menedzsere, Szarka Zsolt nyüstölte a GSX-R-alapokon nyugvó, kompakt sportmotort

Korábbi cikkeink