Alrovat - Másodvélemény

Kawasaki J125

Szemből egy szexin kancsal ZX-10R néz vissza, testét baljós élek szabdalják, a kipufogódob technoborítása akár egy lézerfegyvert is rejthetne ‒ egészében mégis nagyon vonzó jelenség a Kawasaki kis lökettérfogatú maxirobogója, a J125

Harley-Davidson Sportster 1200 Roadster

A Dark Custom családot 2008-ban indította a Harley, a vásárlók új generációját célozva meg.  A minimalista, nyers, szabadon értelmezhető modellek közül a legkedveltebb a  Forty-Eight és az Iron 883. A Roadsterrel – ha lehet – ezt tovább fokozták.  Ez már nem a jó öreg Sporty. Sokkal több annál.

Husqvarna 701 SM

Az életünket élhetjük sokféleképpen. Van, aki nyugalomra vágyik, van, aki a pörgést szereti. A Husqvarna 701 azoknak jelent alternatívát, akik mindkét végén szeretik égetni a gyertyát. Vitathatatlan, hogy A-ból B pontba a legmókásabban egy ilyen motor nyergében lehet eljutni, csak ne legyen távol a két pont egymástól, vagy nagyon kanyargós szakasz kösse össze, vagy A legyen a rajt-, B pedig a célvonal…

Moto Guzzi V9 Bobber

Úgy tűnik, hogy ma nem lehet mellé nyúlni, ha egy gyártó a klasszikusokat idézi. A Moto Guzzi például egész modellcsaládot alakított ki a vintage szellemében. Íme a legújabb.

Yamaha XSR700

Lehet, hogy nem annyira hipszter, mint a Ducati Scrambler, melynek rajongói saját sisak-, kesztyű-, kockásing- és szakálldivatot teremtettek, ennek ellenére a Shinya Kimura koncepciója alapján született XSR700 a jelenleg tomboló scramblerbumm klasszikus mintapéldánya.

Zero DSR ZF13.0

Egy motor, amely alapjaiban írja át a motoros szakszótárt. Elfelejtendő szavak listája: alapjárat, kuplung, váltó, gázmarkolat, szekunder hajtás, kipufogó, olajcsere, benzináremelés.

BMW C 650 Sport és C 650 GT

A forgalmas Üllői úton robogok a városközpont felé. Balról váratlanul egy, a háromsávos utat MotoGP-pályának néző ifjú titán szakít el mellettem, hogy kihasználja a kicsinyke rést, amely a forgalomban megnyílt előtte. Én is pályáztam erre a résre, ám a kis veszélyt jelző háromszög vad villogása türelemre intett.

Suzuki GSX-S1000F

Számomra a GSX-S modellek jelentették a Suzuki legnagyobb dobását 2015-ben. A huligánt már megismertük és megszerettük a családból. Ideje, hogy kiderüljön, a kategóriák határait feszegető testvér idomzata, esztétikailag nyújt csak alternatívát a vevők számára vagy nagyobb praktikumot is jelent egyben.

Suzuki GSX-S1000

Jó kezekbe került a Suzuki új streetfightere – felkérésünkre – ezúttal Angyal „Szemöldök” Zoltán egykori stuntvilágbajnok és menedzsere, Szarka Zsolt nyüstölte a GSX-R-alapokon nyugvó, kompakt sportmotort

BMW S 1000 XR

Egy elképesztően jól összerakott csomag, olyan hatással van az emberre, mint a kokain-speed-redbull keverék. Egy adrenalinbomba az egész…

Moto Guzzi V7 II Special

Ugyan nem annyira látványos, mint az Audace, de ettől függetlenül a V7 a Guzzi-paletta legkelendőbb modellje. Az 1970-es V7 nyomdokain haladó, 2007-ben újra felmelegített cafe-racer-scrambler ötvözetből 17 000 fogyott.

BMW R 1200 R

Annyi elektronikát zsúfoltak bele, mint egy kisrepülőbe, mégsem idegenít el a vezetéstől. Inkább segít kiélvezni a félelmetes teljesítményt.

Integrált előnyök

A cél az volt, hogy egyesítsék a robogók és a motorkerékpárok előnyeit, ezzel egy olyan hibridet hozva létre, ami bármilyen helyzetben kiszolgálja utasát. Lássuk sikerült-e a Hondának igazi ezermestert alkotnia!

Vigyázat, nagyfeszültség!

A BMW autós és motoros részlege talán még soha nem fonódott ilyen szorosan össze, mint az elektromos robogó fejlesztése során. 2011-ben a frankfurti autószalonon mutatták be a Concept E modellt, 2012-ben már a londoni olimpián tesztelték a prototípusokat, a végleges bemutatóra pedig tavaly ősszel került sor. Idén tavasztól már kapható is, igaz, nem mindenhol.

KTM 1190 Adventure - Utána marad a depresszió

Eddig már sokszor írtunk a KTM 1190 Adventure-ről, arról viszont még nem esett szó, hogyan alakítja át a személyiséget – és hogyan hagy maga után fájdalmas ürességet.

Honda NC700X - És terepen mit tud?

Annak idején már teszteltük, írtunk róla, de a terephasználat akkoriban kimaradt.

KTM 200 Duke - Ready to csibészség

Amikor tizenévesen gördeszkáztam, a járdapadka, a lépcső és a mellette lévő korlát új értelmet nyertek. A Duke nyergében hasonlóan alakul át a város játszótérré.

Kawasaki Versys 1000 - Hogy mi? Túraenduró?!

A Versys tesztje itt olvasható. Íme egy pár kiegészítő gondolat a típusról.

BMW K 1600 GTL - Túrakéta

A BMW hathengeres túrarakétájára felülve megelevenednek az első, vele szerzett döbbenetes élményenk. Mert be kell vallani, azok voltak. Döbbenetesek.

Korábbi cikkeink